Вирбели и карабинки

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments

Въртящи се, карабини, закопчалки, пръстени за навиване при риболов са допълнителни аксесоари, които ви позволяват да увеличите ефективността на риболова.

Риболовецът, който иска да купи риболовни вирбели или други принадлежности, трябва да знае как да избере правилния. Риболовният вирбел се състои от пръстеновидни елементи, които са свързани с въртящ се шарнир. Въртенето предотвратява усукването на въдицата, поддържа нейната цялост, позволява бързо и лесно да смените стръвта.

Ако имате плуващ прът и искате да уловите предпазлива средно голяма риба, трябва да си купите вирбели с форма на цев. Благодарение на тях приспособленията ще станат по-силни и невидими във водоема.

Риболовният вирбел може да бъде снабден с различни фитинги. В плуващ прът вирбелът е прикрепен към върха на въдицата. Когато се използва въртящ се прът, вирбелът трябва да се монтира пред примамката или каишката.

Карабинки за риболов е част от риболовните принадлежности, които ви позволява бързо и лесно да смените оборудването, поема целия товар. Те трябва да съответстват на вида на платформата по размер. Обмислете и метода, при който ще  ловите. Например, ако използвате малки примамки, не е необходимо да използвате кука.

Качеството на карабината зависи от дебелината на телта. Колкото по-голяма е дебелината, толкова по-висока е надеждността на продукта. Най-добрият вариант е карабинка с пружинна тел.

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.