Жива стръв

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Преди да се премине към риболов с жива стръв, риболовецът трябва да направи няколко операции. Първо, той трябва да избере и подготви приспособленията, след това трябва да намери място, където риболовът ще бъде най-успешен.

Жива стръв – вкусовите предпочитания на щуката и други хищници. Може да закупите най-добрата жива стръв в рибарски магазин ribata.eu

Каркас.

Тя е по вкуса на всички хищници, особено на щуката.

Уклейка.

Отлично предястие за костур и щука, особено малка, няма да я пренебрегне. Не е подходяща за риболов в реката. През пролетта тя е най-търсена, тъй като водата се затопля бавно и хищникът се издига до топлите горни слоеве.

Червеноперка.

Подобно на други речни риби, тя не живее дълго в плен. За да увеличите срока на годност и по време на транспортирането, си струва да използвате компактни, самостоятелни, захранвани с батерии.

Костур.

На практика не оцелява през лятото и есента. Добре се съхранява само през зимата в ледена вода, но дори и тогава не повече от две седмици.

Виюни.

Отлична жива стръв, една от малкото използвани за тролинг риболов. Жизнеността не отстъпва на шарана. Щуката, както и други хищници, грабват стръвта с нетърпение, поради неговата пъргавина на куката.

Обикновена кротушка.

Жива стръв, която е по вкуса на всеки хищник, но няма оцеляване. Страхотна за лов на щука в течението. Можете също да ловите риба с лодка.

Ротан.

Гост от Далечния изток да дегустира костур и щука.

Обикновен бибан.

Любим деликатес. Щука също няма да ги пренебрегне.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *