За попчета и сафрид в Черно море само с валиден риболовен билет

Автор: | Публикувано в Морски риболов No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Любителският риболов в Черно море да се осъществява само при наличието на валиден риболов билет. Това предвиждат предложените изменения и допълнения в Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА), достъпни за обществено обсъждане до 10 ноември 2020 г.

сафрид в Черно море

По отношение на извършването на любителски риболов в законопроекта са предвидени нови текстове, регулиращи риболовния излет с продължителност повече от един ден, както и се въвежда изискване за наличие на валиден билет за любителски риболов за Черно море.

Рибарите могат да задържат до 5 кг риба от 1 риболовен излет

В случаите на риболов в Черно море, рибарите  могат да задържат до 5 кг от всички видове риба и други водни организми, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. Ако риболовният излет в Черно море е с продължителност повече от 1 ден, рибарите могат да задържат за себе си до 10 кг за всички видове риби и други водни организми. В случай на улов на количество, по-голямо от разрешеното, са длъжни да връщат уловените екземпляри незабавно във водата, независимо от състоянието им, предвижда се още в Проекта за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите.

В сегадействащия ЗРА,  се забранява любителски риболов на квотиран вид риба, но с новите предложения за изменение се предвижда въвеждане на забрани и за други водни организми.

За повече полезна информация, харесайте страницата ни във Фейсбук

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *