Зимен риболов

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Зимният риболов трябва да бъде по-внимателно подготвен от летния риболов. Не можете да използвате всички летни роболовни аксесоари. Много от тях изобщо няма да са полезни през зимата, докато някои ще бъдат незаменими.

Вземете например лъжичката. През зимата риболовът без нея е проблематичен. В края на краищата замръзва водата и с нейна помощ ще премахнете покрита със сняг вода. Черпакът обаче е по-удобен. А как да се справим без отрязване – специален аксесоар, който ви позволява да освободите закачена лъжица, джиг или балансьор. Трябва само да го поставите на линия и след няколко хитри манипулации отново ще притежавате любимата си стръв.

Но основният аксесоар на зимния риболов е без съмнение кутия за зимен риболов. Всички риболовни принадлежности, могат да бъдат прибрани в нея, дори ще има място и за храна.

Екстрактор. Това устройство се използва за отстраняване на рибена кука, заседнала в гърлото на рибата. С негова помощ е възможно да не навредите на рибата и да не загубите приспособленията.

Зевник. Благодарение на това устройство става възможно да държите устата на рибата отворена, когато махате куката. Това е много удобно, особено при риболов на щука.

Контейнери за дюзи са различни кутии, в които е обичайно да се съхраняват дюзи за: червеи, кръвни червеи, мормиш, ларви на кадис и др. Материалът на кутиите предпазва съдържанието от прегряване през лятото и хипотермия през зимата.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *