КАКВО ДА ВЗЕМЕТЕ НА РИБОЛОВ С ДЕЦА

Автор: | Публикувано в Сладководен риболов No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Прекрасният свят на риболова изисква малко подготовка. Когато риболовът е с децата ви, определено помага да имате ясен план и да знаете какво да вземете в багажа за риболовния излет! Ето няколко основни елемента, които трябва да имате предвид, когато водите децата си на риболов.

ОСНОВЕН СПИСЪК ЗА РИБОЛОВ С ДЕЦА

СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ И ШАПКА

Вземете сладка малка детска риболовна шапка! Също си пригответе детски слънцезащитен крем и мажете откритите части от кожата на детето, ако има слънце.

СПАСИТЕЛНА ЖИЛЕТКА

Тя е от съществено значение за разходки с лодка и риболов на кей. Известно е, че децата са любопитни и възможноста от падане във водата не е за пренебрегване. Спасителната жилетка е задължителна дори край реките с отвесни брегове, теченията могат бързо да пометат децата.

ХРАНА

Пригответе храна и снаксове за децата. Децата ще се зарадват на пакетче желирани червеи и рибни крекери.

БИЛЕТ ЗА ЛЮБИТЕЛСКИ РИБОЛОВ

Билет за риболов се изисква и за деца, и за възрастни. По закон, билетът трябва да се носи и е задължителен дори на частни водоеми и рибарници. Билетът за любителски риболов за деца ненавършили 14 години е безплатен.

РИБОЛОВНИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ И СТРЪВ

Да не забравяме за какво сме тръгнали. Уверете се, че имате подходящия вид стръв за риба във вашия район. Разговорите с експерти в местния магазин за риболовни такъми са добър начин да постигнете това.

ДЕТСКА ВЪДИЦА

Гигантския телескоп няма да направи приятно изживяването за малкото дете. Уверете се, че сте приготвили детски въдици, които са с подходящ размер за възрастта на децата.

ХЛАДИЛНА ЧАНТА

Вземете хладилна чанта, която е малка и лесна за носене, заедно с другото оборудване, необходимо за децата. Обикновено не ловим риба ТОН, когато сме с деца, така че лека и компактна е идеален избор.

С малко планиране и правилни приготовления, риболовът с деца може да бъде много забавен. Само не забравяйте, че риболовът с деца е задължително да бъде едно приятно преживяване, което ще им помогне да придобият навика да излизат по-често навън сред природата.

ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ!

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *