Какво да търсите при закупуване на кутия с принадлежности

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Независимо дали ловите за хоби или по-професионално, неизбежно ще се окажете с кутии върху кутии с принадлежности и друга екипировка. Лесно е да съберете толкова много неща, които имате, сякаш се давите в тях, поради което трябва да инвестирате в качествена кутия за принадлежности, която да ви помогне да следите нещата. Ето какво трябва да търсите.

Твърда или мека кутия

Ще имате два основни избора при пазаруване – твърда кутия за принадлежности или раница. Кутиите за принадлежности са направени от твърда пластмаса. Ако сте тромави и склонни да изпускате неща или планирате да използвате меки примамки, които не искате да мачкате, изборът на твърда пластмасова кутия е добра идея.

Раниците са изключително гъвкави – както по отношение на материала си, така и по отношение на организационните си възможности. Ако искате да преследвате различни видове риби – изберете раница. Те имат много джобове, които можете да проверите за миг, така че да не прекарвате цялото си време за подготвяне в сортиране през куки, тежести и воблери.

Организационни опции

След това трябва да обмислите организационните си възможности. Куки, тежести, воблери, примамки, меки примамки, блесни, примамки – списъкът продължава. Лесно е да объркате нещата, освен ако нямате добре организирана кутия за справяне. Освен това няма нищо по-неудобно от това да ровиш в бъркотията от примамки и куки, освен ако не обичаш да хващаш пръста си.

Вие ще искате някои персонализирани контейнери за съхранение или отделения, които да се поберат във вашата кутия, защото не всички риболовни принадлежности са създадени еднакви. Не се опитвайте да мачкате големи куки в малки пространства, в противен случай ще ги счупите.

Специализирано съхранение

Такъмите не са единственото нещо, което трябва да съхранявате. Дори само да ловите риба за хоби, ще ви трябват различни видове комбинации от пръчки и макари и повечето от тях са твърде големи, за да се поберат във вашата кутия. Плюс това има риболовни принадлежности за риболов на лед, включително шнекове, шейни и ледобури, които се нуждаят някъде да останат. Следващия път, когато организирате гаража си, разделете вещите си на категории и дайте на всяка от тях раздел, за да можете лесно да стигнете до тях, когато дойде време.

Повече от просто справяне

И накрая, ще трябва да помислите дали искате чанта с кутии, за нещо повече от просто справяне. Ако се отправяте към мястото и не искате да влачите множество чанти, многофункционалната чанта може да е най-доброто решение. Те разполагат с достатъчно място за леки закуски, напитки, мобилни телефони, слънчеви очила и всичко останало, от което се нуждаете за един ден на езерото.

Не е нужно да намирате най-голямата и скъпа кутия за съхранение – просто изберете нещо, което отговаря на вашите нужди и няма да тежи твърде много, когато се отправяте към мястото си.

Дръжте заедно своите решения

Изборът на правилната кутия за справяне не само ще направи пътуванията ви до езерото по-забавни – той ще поддържа всичко в подредени, организирани редове, така че да можете да намерите това, което търсите, без да се закачате сами.

Статията е публикувана за първи път на български от ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *