Как да изберем правилната надуваема лодка за спининг риболов

Какво е основното предимство на надуваемата лодка?

Най-важното предимство на надуваемата лодка е нейната подвижност, компактност по време на транспортиране, лекота на сглобяване и съхранение .

Също така си струва да се отбележи, че спининговият риболов означава риболов от лодка, оборудвана с мотор.

Този вид риболов се използва от около 90% любители рибари. Ако предпочитате този вид риболов, тогава тази статия ще ви бъде полезна.

Нека започнем с факта, че за спининг риболов използваме много остри устройства, като куки тройки, различни воблери, спинери и други примамки.

Ето защо е много важно лодката да има твърдо дъно. По този начин няма да може да се пробие.

Дъното трябва да е възможно най-удобно за риболов с въртяща се пръчка, с голяма дължина.

Най-добре е да си закупите надуваема лодка с твърдо, плоско дъно. Остава само да решите от какъв материал да бъде направено. Металното дъно не надвишава по отношение на теглото, но има определени недостатъци.

Основният недостатък е поддръжката. Повредената част на пода от шперплат ще бъде заменено за един ден, но с металната част процесът ще се проточи за един месец.

Видове лодки

Първо, трябва да вземе решение за типа надуваема лодка. По вид може да бъде кил или плоско дъно. Имайте предвид, че управлението на лодка с кил е много по-лесно от лодка с плоско дъно.

Надуваемите лодки са с различни дължини и мощност на двигателя

Надуваема лодка с дължина от  2.5 метра до 4 конски сили и бензинов двигател. Този модел е предназначен за еднодневен риболов.

Надуваема лодка с дължина три и половина метра и мотор с мощност не повече от 10-15 к.с. С помощта на тези дължина можете спокойно да пуснете лодката си във водата сами.

В нашият онлайн магазин може да откриете надуваеми лодки на промо цени!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.