Как да отпразнуваме Никулден – със семеен риболов

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!
 

За 1,2 милиона активни български риболовци в цялата страна, един ден на водата е идеалният начин да отпразнуват 6 декември. Днес празнуваме Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода!

Къде да ловите

Ако планирате да ловите на този ден с вашето семейство, изберете места за риболов в близост до вас. Така най-лесно и удобно ще се насладите на един ден на вода. Добрата новина е, че риболовът е по-достъпен, отколкото си мислите. Но може би се питате как да намеря риболов близо до мен ? Някои чудесни места, на които можете да попитате:

  • Местни магазини за стръв и принадлежности
  • Колеги риболовци
  • Следете нашия риболовен блог
  • Риболовни форуми
  • Социални мрежи

Може дори да откриете, че на някои общински водоеми планират риболовни събития и състезания. Пример за такъв водоем е гребният канал във гр Пловдив. Последните години, на 6 декември, общината разрешава на желаещите риболовци да ловят риба безплатно.

Планиране на вашия излет

Когато мислите как да отпразнувате Никулден и искате да излезете на водата, за да се свържете със своето наследство, важно е да планирате деня си, преди да тръгнете. Ще искате да сте сигурни, че имате всичко необходимо за един успешен ден. Това означава да се подготвите за неприятни метеорологични условия (и спасителни жилетки, ако сте на лодка), както и да разполагате с необходимата екипировка за риболов като:

Също така се уверите, че имате заверени билети за риболов. Можете да го поръчате онлайн или в някои риболовни магазини.

Насладете се на риба за вечеря

Ако търсите още идеи как да отпразнувате Никулден, вземете улова си у дома! Толкова популярни рецепти се въртят около рибата. Независимо дали искате да изпечете рибата си на скара, да я изпържите или да я използвате в ястие като севиче или паеля с морски дарове, хапването на риба на този ден е задължително. 

За най-добър вкус ще искате да запазите рибата си свежа. Има различни начини да съхранявате уловената риба, но най-добре да я държите жива във водата, с помощта на живарник.

Честит имен ден

И не забравяйте имениците. На този имен ден празнуват Никол, Никола, Николай, Николина, Николинка, Николета, Ненка, Нина, Нинка, Кольо, Нико, Ница и Нено. Всички те да са живи и здрави, и да почерпят на този хубав празник. 

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *