Как да приготвим риба на лагерен огън

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Да знаете как да се храните в дивата природа е едно от най-великите умения, които някога бихте могли да имате. Независимо дали се разхождате, къмпингувате или се борите, за да оцелеете в пустинята, улавянето и приготвянето на собствена в безценно умение.

риба на лагерен огън

Щом чете този блог, вероятно вече знаете как да хванете и почистите риба. Сега сте готови да научите последната стъпка – да я приготвите. По-долу ще намерите няколко различни начина за това, както и някои основни съвети и трикове за приготвянето на вкусна риба, независимо от това какви инструменти имате под ръка.

Риба опакована с фолио – филета

Един от най-лесните начини да приготвите свежия си улов за деня е като го приготвите в стил хобо. Този прост, но ефективен метод включва изчистване на рибата, пълнене с билки и зеленчуци и увиване в алуминиево фолио. Използвайте няколко слоя фолио, за да сте сигурни, че пламъците не изгарят рибата през някоя дупка. След това поставете торбичката на горещи въглища, обръщайте я често и я проверявайте периодично, за да избегнете прегарянето на храната.

Хрупкава сотирана риба

Ако случайно имате тиган с вас, използвайте го добре и сотирайте рибата си. Този метод е най-подходящ за готвене на бяла риба или пъстърва. Добавете тънък слой масло или олио в тигана. Филетирайте рибата, овалете филетата в брашно и внимателно ги поставете в тигана. В зависимост от дебелината на рибата можете да готвите всяка страна от 30 секунди до три минути, докато и двете станат златистокафяви.

Риба на пръчка

Риба на пръчка

Приготвянето на вашата риба на пръчка е толкова близко до пещерния човек, колкото е вероятно някой ден да го пробвате. Въпреки това, той е също толкова ефективен, колкото всеки друг метод за готвене. Освен това определено ще впечатли  гаджето ви на къмпинг. Започнете, като изчистите рибата и я нанижете по дължина през устата на дълга пръчка. След това използвайте по-малки пръчки, за да стабилизирате улова си, пробивайки рибата през корема и навън през гърба. Бавно печете над пламъците до пълна готовност.

Съвети и трикове

Ако искате вашата уловена вечеря да става перфектна всеки път, има няколко неща, които трябва да знаете в допълнение към горните методи за готвене. Следните съвети и трикове ще гарантират, че вашите сготвени риби на лагерен огън ще ви накарат да си оближите пръстите:

  • Оставете кожата да действа : В зависимост от вида на рибата, която ловите, може да е най-добре да оставите кожата, докато се готви. По този начин ще улесните обръщането и рибта ще остане сочна.
  • Запалете огъня: Направете тази стъпка, преди да започнете да приготвяте улова си. За да вървят нещата по-гладко, за предпочитане е да печете на жар.
  • Подправки: Помислете как да вкарате в рибата си аромати, преди да я сготвите. Този трик ще добави вкус и разнообразие към вашите ястия, независимо кой метод на готвене сте избрали.
  • Контролирайте топлината: Прегарянето на рибата ви е твърде лесно на лагерен огън, където не можете да контролирате топлината. За да избегнете сухо, безвкусно ястие, гответе рибата само докато тя лесно се обръща с вилица.

Заключение!

След като приключите с готвенето на рибата си над лагерния огън, остава само едно – да копаете! Насладете се на улова си с изстискан лимон и гарнитура ориз или зеленчуци. Добре балансираното ястие, което ще ви поддържа сити и енергизирани. След това, предварително благодарете на другаря си по къмпинг, че следващия път сте готвач.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *