Макари

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Риболовните макари са артикул, от който се нуждае всеки риболовец. С течение на времето този елемент се превърна в постоянна част от риболовните принадлежности.

За да знае как да избере риболовни принадлежности, купувачът трябва да се ориентира в гамата от продукти. Всички риболовни макари са разделени на следните типове:

Без инерция. Има два вида – с отворена или затворена макара. Линията се изхвърля без съпротива. Понякога тя може да завърти линията, което увеличава нейното потребление.

Без инерция със захранка. Тя осигурява свободно падане на линията в момента на ухапване от риба. Този механизъм незабавно освобождава триещите спирачки на барабана. Често се използва при поставяне на въдица на стойка или за определяне дълбочината на водата.

Мултипликационни барабани. Те се използват за улов на големи риби с големи примамки. Съчетават се положителните качества на инерционното и неинерционното. Улеснява управлението на съоръженията.

Мухоловка. Един вид инерционни намотки. Състои се от здрав метален или пластмасов корпус и е снабден с мощна спирачка, за разлика от класическите инерционни устройства. Те имат специален прозорец, който предпазва кабела от триене.

Резервни макари. Допълнителни елементи трябва да има в арсенала на всеки риболовец. Тези малки части могат лесно да се счупят или да се провалят, така че си струва да обмислите всички опции и да запасите всички риболовни принадлежности.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *