Монофилни Влакна

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Преди около 50 години никой не би могъл да си помисли, че компании ще работят за производството на този, на пръв поглед, прост продукт – монофилните влакна. Тяхното качеството зависи не само от това къде и от какво са направени, но и с какви машини. Какви трикове не се допускат в производствените компании, за да доближат движенията на стръвта до естествените посредством въдицата, да заинтересуват обекта на риболова – рибата, да не я плашат и да създават условия за правилна игра.

Монофилните влакна се използват в почти всички методи за риболов. Дори при спининг риболов се използва за риболов, по-често за свръхлеки снасти. Монофилните влакна са синтетичен продукт, произведен от полимерни материали, найлон, полиетилен и др. В онлайн магазина за тъкъми може да намерите монофилни влакна.

В миналото за риболов са се използвали копринени, по-рядко ленени конци или конска коса. Основните иноватори на модерната монофиламента са чуждестранни компании, които използват най-новите научни постижения в изработването им. Има и вътрешни риболовни линии, но, разбира се, има китайски мостри, копиращи известни марки.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *