Мулти и Бейткаст

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Макарите Мулти и Бейткаст са предназначени за специфични условия на риболов: за тролинг и други методи. Класическите модели макари работят добре за тежки примамки. Това се случва чрез мощен механизъм за повдигане и увеличен диаметър на макарата. Моделите с нисък профил се отличават не само с ниското си тегло, но и с това, че осигуряват малък завой на шнура. Но такава макара е подходяща за лов на малки риби.

Съвременните модели макари Мулти и Бейткаст за стръв са снабдени с двойна дръжка, която служи за баланс. Това улеснява въртенето. При някои модели дръжките са монтирани на сачмени лагери.

Ако моделът няма защита от вода и пясък, това може да съкрати „живота“ на макарата. Макарите за примамка имат няколко вида спирачки: центробежни, магнитни и механични. Моделите с центробежни спирачки са по-често срещани в класическите модели.

Опитните риболовци се справят добре с механичните спирачки, които изискват ръчна настройка на желания режим. Магнитната система предвижда и ръчно регулиране, но превключвателят е разположен извън корпуса. Мултипликаторите-бейткаст може да откриете в риболовен магазин ribata.eu.

Риболовецът, който е усвоил боравенето с тези макари, определено ще оцени моделите на водещите производители. След закупуване на намотка, трябва да се уверите, че за нея се грижат правилно.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *