Мъртва риба в шуменски язовир

Автор: | Публикувано в Важни новини No comments

Заради източване

В язовир, намиращ се близко до шуменското село Дибич, е констатирано голямо количество мъртва риба. До екокатастрофата се е стигнало след източване на язовира, съобщи радио Шумен.

Мъртва риба в шуменски язовир

Източването на язовира е вследствие на ремонтни дейности, извършвани от държавното предприятие “ Монтажи“.

Съоръжението е стопанисвано от община Шумен до 27 юли тази година. След което е предаден за стопанисване с протокол на държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовирите“.

Случката в Шумен не е частен случай

Държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовирите“ не предприело никакви превантивни мерки за запазване или преместване на рибата в язовира. Случката в Шумен не е частен случай, а пореден пример за нескопосаното стопанисване на язовири и държавна собственост от страна на държавата и прилежащите и институции.

От ИАРА и МЗХГ няма ни вест, ни кост

Към момента от ИАРА и МЗХГ няма ни вест, ни кост. Липсва информация за извършени проверки и обвинени лица и дружества по случая. Това може да се дължи на факта, че ИАРА и МЗХГ са изключително ангажирани в момента по процедурите по отдаване на големи български язовири на съмнителни на сдружение с нестопанска цел. В следствие на което яз. Копринка е вече с нов собственик, повече зато вижте тук.

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.