Олова и тежести

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Риболовните тежести се използват широко от риболовците, когато ловят с плувка, те са необходими както за спининг, така и за дънен риболов. В зависимост от дестинацията, риболовните тежести могат да бъдат с най-различни форми, размери и да тежат от няколко десети от грам до половин килограм или дори повече.

Онлайн магазинът ribata.eu предлага богат избор от риболовни олова и тежести. Независимо от предпочитаните от вас методи за риболов, в нашия риболовен магазин винаги можете да закупите необходимите риболовни тежести под най-различна форма.

Правилно подбраните тежести за риболов са ключът към успешния риболов. Основната цел на риболовните тежести е да свали стръвта до желаната дълбочина и да я задържи там дори в случай на силно течение или по време на интензивен риболов. Има три основни типа риболовни тежести:

· За плуващ прът;

· За спининг риболов;

· За дънен риболов.

Най-основните риболовни тежести се използват за плувка. Тук те са необходими, за да потопят леко поплавъка и да постигнат неговото вертикално положение.

За спинингов риболов се използват голямо разнообразие от риболовни тежести. Много зависи от стръвта, начина на риболов, характеристиките на резервоара и някои други точки.

Най-тежките тежести се използват за дънен риболов. В този случай те действат като вид котва, следователно освен голямото си тегло те могат да се различават и по специалната форма на повърхността, която забавя движението по дъното.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *