Пелети и гранули

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

За любителския риболов отдавна са известни методите за използване на бойли, при които по време на производствения процес се добавят свързващи вещества, които не позволяват на стръвта да се разтвори напълно във водата.

Пелети – примамка с форма на гранули, най-често с цилиндрична форма. Шараните, платиките, мряните, каракудите и другите сладководни риби, освен хищните риби, обичат тези пелети и техните производни. Компактните хранителни пелети са разработени и въведени в търговските рибни ферми.

При любителски риболов пелетите изискват предварителна подготовка, за да имат най-голям положителен ефект. Приготвянето им може да варира в зависимост от вида на наличните пелети. Въпреки идентичната форма, те могат да имат различен състав или плътност и от това зависи времето, след което те омекват във водната среда. За да увеличите ефекта от използването на гранули, е по-добре предварително да ги накиснете в специални течности, които включват различни подправки. Може да закупите пелети и гранули в магазин за рибарски такъми.

Гранулите с размери от 2 мм и дори до 20 мм са предназначени да привличат, големи риби като шаран, клен или мряна. Тези гранули са с високо съдържание на протеини и много мазни. Препоръчително е да ги използвате през горещите месеци, когато следи от масло привличат риби от значително разстояние. Те са пробити и могат да се използват като примамка, прикрепена към корда

.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *