Пръчки за риболов

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Истинските ценители на риболова разбират коя пръчка за риболов е добра, защото тя е ключът към ползотворния улов.

В съвременния свят риболовът се превърна не само в начин за набавяне на храна, но и в спорт. Намирането на правилното място е дълъг процес, тъй като не е достатъчно да купите добри аксесоари за риболов, определено трябва да знаете къде и какво е по-добре да ловите.

Когато избирате пръчки за риболов, трябва да знаете точно за кое място и при какви условия за риболов са подходящи.

Болоня. Те имат телескопична конструкция, дължината им е 5-7 метра, в редки случаи 4-8 метра. Тяхната задача е да намалят натоварването на върха на продукта, в случай че се уловят големи риби.

Шаран. Предназначен за риболов на шаран и амур. Това е доста голяма риба, така че е необходима силна хапка. Обикновено те са много големи, имат удължена дебела дръжка. Опциите за шаран се състоят от две секции, дължината им не надвишава 4 метра

Лодка. Подобни предмети се ловят отстрани на лодка, дълга 1,5-2 метра, има макара, предназначена за риболов на големи дълбочини.

Въртящи. Те са разделени на четири класа: свръхлеки, леки, средни и тежки. Колкото по-твърда е структурата на продукта, толкова по-малко хапе.

Хранилка. Дължината е 2,7-4,2 метра. Моделите на хранилки имат мек плот, голям брой пръстени, два сменяеми плота. Действа като хранилка за рибни примамки.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *