Риболовни принадлежности Filstar

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Историята на риболовни принадлежности Filstar започва в началото на 1991г., когато за първи път се срещат Кирил Андреев и Константин Златанов. Общата им страст към риболова бързо ги сближава и на 28.12.1992 г. двамата приятели, все още студенти, учредяват в Асеновград фирма К и К ООД . Основната цел на създаването на фирмата е да могат да съчетават работата с любимото си хоби. И двамата са инженери, специалисти по компютрите, но любовта към риболова и природата се оказва по-силна.

Докато все още завършва образованието си в Лондон, Кирил Андреев, установява и първите бизнес контакти с фирмите Mustad и Shakespeare. Това са и първите две марки, чиито продукти дистрибутира фирмата. Началото е трудно, тъй като и двамата разполагат с ограничени финанси. Първата година работят без изобщо да вземат заплати и само любовта към риболова и вярата, че знаят какво е нужно на българските риболовци, им помага да успеят в начинанието си.

Двамата приятели отварят първия си фирмен магазин за риболовни принадлежности

на 20.09.1993г в Асеновград.

На 19.12.1995 г. екипът на фирмата се разширява с приемането на двама нови съдружници – братята Сашо и Тома Лекови. Четиримата учредяват нова фирма – Филиста ООД с офис в Пловдив, а К и К ООД остава отговорна само за връзките с чужбина.

По това време фирмата вече е дистрибутор на големи марки като MEPPS, Climax, Mustad, Shina.

На 20.03.1996 г. е открит и първият склад за продажба на риболовни принадлежности на едро в Пловдив. Веднага след това започва и внос на продуктите с марка Browning. Това са първите продукти за състезания, които се внасят сериозно в България. С много усилия екипът на фирмата успява да наложи съвременните методи и тенденции в риболова. Затова спомагат и организираните състезания по риболов и индивидуалното спонсорство на отделни добри състезатели. Филиста ООД е първата фирма в България, която отделя средства за развитието на риболовния спорт.В края на 1997 г. започва вносът на влакната Lazer, които днес са толкова популярни сред риболовците. От тогава до сега гамата на предлаганите модели се е разширила чувствително като покрива всяка риболовна ситуация. Освен влакна за обща употреба, фирмата предлага и влакна за специализиран риболов, плетени влакна и продукти за риболов с муха. След като придобива правата върху марката Lazer от 2002 г., K и К ООД предлага влакната и на международния пазар и днес те се продават в над 10 европейски страни.

В началото на 1998 г. Тома Леков напуска фирмата и на негово място е приет нов съдружник – Хованес Ованесов – Ончо. Запален риболовец, той активно се включва в изпитването на всички нови модели.

От юни 1998 г. до януари 1999 г. заедно с още 4 фирми Филиста ООД издава списание “Риболовен свят” – едно от първите списания със спортна насоченост в България. Основната цел на списанието е да запознае българските риболовци със съвременните методи на риболов и да повиши тяхната култура. За съжаление то не успява да просъществува дълго, може би и защото се появява твърде рано.

В средата на август 1998г е открит представителния магазин за риболовни принадлежности и аксесоари на фирмата в Пловдив, който и досега е един от най-големите и най-добре заредените магазини не само в Пловдив, но и в цялата страна.

В началото на 1999г започва и внос на продукти от фирмата Lineaeffe и Van Den Eynde. Скъпите, но ефективни захранки на Van Den Eynde отначало се приемат трудно от бедният и консервативен български пазар. В търсене на начини за популяризирането им фирмата стига до решение да промени досегашния начин на спонсориране и вместо индивидуално спонсорство да направи свой отбор.

На 08.03.2000 г. се учредява професионален клуб по спортен риболов “FilStar”. В двете години, през които участва в републиканското първенство, клубът постига значителни успехи. В републиканския шампионат през 2000 г. отборът постига 4 първи места от 5 възможни, а през 2001 г. – три първи от 4 възможни и става клубен първенец за 2000 г. и 2001 г.

Клубът е и традиционен победител в най-силния турнир в България – ежегодният турнир на вносителите на риболовни принадлежности – яз.Огняново (организиран от Филиста ООД и още 3 фирми). До 2002 в този турнир клубът има 6 първи места от седем възможни. .

За съжаление в началото на 2002 г. поради усложнения регламент на републиканското първенство, клубът спира участието си в него.

В средата на 2000 г. Филиста ООД придобива правата върху марката FilStar, преотстъпени от дългогодишния партньор на фирмата Mr.H.K.Jung. Самата марка е създадена през 1995 г. от Mr. Jung с идеята да се използва натрупания от него и партньорите му огромен опит в производството на риболовни принадлежности. Тук трябва да се поясни, че Mr. Jung е един от най-големите корейски експерти в производството на висококачествени въдици и макари. Същото се отнася и за съдружниците му, които са работили за най-големите производители на риболовни принадлежности в света. Всеки от тях продължава да работи като консултант и агент за най-известните марки в Европа. След пет години успешни продажби, той решава да се концентрира само върху консултантската си дейност и да продаде марката. Така Филиста ООД освен вносител на продукти с марката FilStar, става и притежател на правата върху нея. Това позволява поставяне на фокуса главно върху българския пазар и оттам и възможността да предложи на българските риболовци висококачествени такъми на съвсем нормални цени.

Разбира се, FilStar предлага не само въдици и макари, а и широка гама от други продукти. Това са куки, изкуствени примамки, плувки, кутии, калъфи, столове, инструменти и още много други аксесоари. Особено внимание трябва да се обърне и на захранките FilStar – най-успешната гама български захранки. Стремежът на фирмата е да предлага продукти с най-високо качество и да избягва всякакви компромиси в това отношение.

Лятото на 2019г. продуктите на Филстар се предлагат за първи път на сайта на риболовен магазин Ribata.Eu. Всички продукти на Filstar ползват регулярно големи отстъпки.

28 години

качество и коректност!

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *