Риболов от лодка

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Перфектен риболов, който ще донесе истинско удоволствие, когато риболовецът не изпитва дискомфорт по време на риболов.

За да използвате риболов от лодка, трябва да се имат предвид следните фактори: къде да ловите (река, езеро, резервоар), от коя лодка трябва да ловите (размери, в какви дълбочини ще бъде уловена рибата, рибаря, запознат ли е с водоема. След като сте избрали подходящо място за риболов (по-добре е, ако има няколко такива места), първо трябва да инсталирате два стълба.

Ориентирите ще изпълняват няколко функции: посочете мястото за риболов (те трябва да се виждат отдалеч), лодката ще се придържа към стълбовете. Ако риболовът се извършва в река с осезаемо течение, тогава лодката трябва да бъде инсталирана през течението.

Ако планирате да ловите на езеро или река с много малко течение, тогава лодката може да бъде инсталирана по различни начини (по течение на вятъра, по бреговата линия, като се вземе предвид слънцето и т.н.), на пръчките ще има примамки. За да може рибата да е постоянно на мястото за риболов, тя трябва да се подхранва постоянно, като периодично се сменя и добавя нова храна. Захранки може да закупите от онлайн рибарски магазин.

В този случай тя ще свикне с хранилката и ще ви донесе успех за добър улов. По време на самия риболов трябва да знаете, че ухапването често може да се промени. Следователно трябва постоянно да експериментирате (или премахнете напълно допълващите храни, след това сменете стръвта на куките, след това регулирайте дълбочината на половин вода и т.н.). Но винаги трябва да се спазва едно правило. Това правило казва, че допълващите храни не трябва да бъдат по-привлекателни на вкус за самата стръв, която се използва за закрепване към куките. В противен случай рибата просто ще игнорира стръвта.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *