Стръв и захранка

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Голямото разнообразие от стръв и захранки за риболов може да обърка всеки начинаещ. Когато избирате, трябва да вземете предвид вида на риболова (джиг, ултра лек, фидер, тролинг), улова и условията.

Ако стръвта и захранката са предназначени за улов на хищници, то примамките не са за мирни риби. Примамките се разделят на няколко вида:

Животни;

Зеленчукови;

Изкуствени.

Животинските захранки са известни на всеки рибар – това са червеи, личинки, кръвни червеи, мухи кади и т.н. Рибната примамка е естествена храна, така че е по-лесна за рибата. Например, червеят е обичан през пролетта, когато снегът се стопи, той се измива от почвата и попада във водата, където го чакат гладни риби. Личинката не живее във вода и е непозната за риболова, но е подобен на други ларви. Тези примамките съдържат протеин, което е много важно при риболов в студена вода, когато рибата се нуждае особено от хранителни вещества.

Растителна захранка са популярните зеленчукови примамки включват хляб, каши, семена от зърнени храни на пара. Караси, платика, шарани еагират добре на такива примамки. Всеки вид риба може да има свои индивидуални предпочитания. Например, платиката няма нищо против да яде ечемик, но шаранът обича царевица. Сред предимствата на зеленчуковите примамки е тяхната наличност, те се продават във всеки рибарски магазин и могат лесно да се приготвят на ръка. За да направите примамката още по-привлекателна за рибата, добавете няколко капки ароматизатор към стръвта. Можете също така да закупите готова смес за примамка, тесто и пасти, както и изкуствени примамки. За да подобрят вкуса им, те могат да бъдат напоени с течни аромати и атрактанти.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *