5-те най-добри примамки и примамки за бас

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Много хора смятат, че легендарните рибари имат тайни места или методи, които използват за привличане на зони от вкусна риба. Това може да е вярно, но през хилядите години хората ловят храна за плуване, ние доста добре опознахме най-добрите договорености.

Басът е може би най-известната спортна риба в Северна Америка. Това, че е добро хранене, добавя към популярността на тези риби, обитаващи езерото, в сортове с голяма и малка уста. И все пак, кой е най-добрият вид стръв или примамка за привличане на бас? Ето нашите пет предложения.

Crankbait

Тези примамки радват окото, защото наподобяват по-скоро истинска минна риба, отколкото много стръв на пазара. Crankbaits се предлагат в различни разновидности.

примамка за риболов на манивела

„Безкрайни“ примамки се използват най-добре с техниката на отливане и извличане, докато „фактурираните“ примамки са по-малко склонни да се хванат, когато се отскочат от дъното. Те се предлагат в разнообразни ярки цветове, с червено и злато, любимото на професионалния риболовец Питър Thliveros.

Spinnerbait

Ако манивелата е кралицата на красотата на това състезание, спинърбейт изглежда като чудовището на Франкенщайн.

Spinnerbait

Тези примамки получават своя механичен вид от дизайн, който ги кара да се въртят във водата, създавайки проблясване на светлина, което може да привлече гладни риби. Използвайте по-светъл цвят в чиста вода или примамка с червен шартрез в кална вода. С дума на предпазливост обаче, големият брой движещи се части може да бъде обезпокоителен във водата с много загърлици и растителност.

Chatterbait

Примамката Chatterbait, направена да отскача от дъното, е специфичен за марката артикул, който се превръща в разбираема концепция. Тези модифицирани примамки в стил джиг се движат добре в облачните води.

Chatterbait

Риболовците ги харесват заради тяхното реалистично поведение, тъй като е известно, че добрите чаттербайти се отклоняват внезапно по време на бавно извличане. Това хъркащо движение прилича на това на малка риба и често може да бъде нещото, което кара големия бас да удари.

Джиг

Никой с опит в риболова няма да бъде изненадан да види тази примамка в списъка, тъй като традиционната джига е многогодишна любимка и съвсем обикновена примамка в най-чистия си вид.

Рибарите обичат конвенционалните джиги заради тяхната гъвкавост. Можете да ги ловите при всякаква температура на водата. Уловете ги направо под лодката, отскочете ги от дъното или ги хвърлете и изтеглете. Те са компетентни в бистра и кална вода. Те не са склонни да събират голямо количество зеленина, докато се занимават с бизнеса си. Като цяло те са добра надеждна примамка.

В наши дни джигите се завръщат с риболовци, създаващи свои собствени персонализирани и модифицирани аранжименти като „джиг и прасе“ или джиг за плуване. Някои от тях включват добавяне на допълнителна стръв към примамката, докато други добавят устни, перки и остриета, за да подобрят поведението във водата. Те са забавни и ефективни в правилната ситуация, но вероятно е вярно, че основният приспособление все още е най-добрата гъвкавост.

Червеи

Този списък няма да бъде пълен без споменаване на изпитаната във времето риболовна примамка, която е червеят. Може да се замислите дали говорим за живия сорт или залепените меки пластмасови „супер червеи“. Отговорът е и двете.

Жив нощник, изваден от дъното, е отлична стръв, защото е, наистина, реалистичен. Той се движи, мирише и изглежда като истински червей, защото е такъв. Освен това не е нужно да ходите до магазин за стръв, за да ги вземете. Просто се насочете навън след обилен дъжд и ги хванете. Можете също така да използвате техниката на мърморене на червеи, където удряте кол в земята , търкате го с парче плоско желязо и оставяте вибрациите да насърчават червеите на повърхността.

Ако нямате достъп до нощни пълзячи или се нуждаете от нещо с по-голям размер, има чудесни възможности за синтетични червеи.

В риболова има стара поговорка за това как компаниите проектират примамки за улов на рибари, а не за риби. С всички цветни, креативни дизайни на пазара, несъмнено има известна истина в това. Ще искате да си направите домашното, за да можете да бъдете уверени, когато избирате кои парчета влизат във вашата кутия за справяне. Вземете добре информирано решение за това кое място за риболов изберете , използвайте правилно стръвта си и ще уловите повече риба. Добър риболов за вас тази година.

Статията е публикувана за първи път на български от ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *