Удвоете шансовете си със съоръжение за капкомер Fly Fishing

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Един от най-добрите, но често пренебрегвани начини за постигане на успех е да удвоите предложенията си. За хвърлячите на мухи това може да се случи чрез използване на пилотна платформа за мухоловка , която е най-вече полезна при риболов на пъстърва и панфиш и при хвърляне на малки, рационализирани мухи.

Капачката за риболов с муха е просто комбинация от две мухи, където едната муха е над другата на лидер. Това се постига чрез залепване на помощна муха на нейния къс връх върху водач преди основната муха. Риболовците наричат тази спомагателна муха „муха-капкомер“, която не е вид муха (както при сухи, мокри или мухи), а просто термин, описващ как се поставя върху водача.

Строителство

Капковите мухи могат да се използват при риболов на нимфи, мокри мухи и стример, както и в комбинация със сухи мухи. Те са най-лесни за използване, когато завържете собствения си заужен, заострен лидер, като оставите няколко сантиметра припокриване да виси от възела, използван за свързване на различни силни страни на лидерския материал. Завържете муха-капкомер към изпъкналата линия и основната муха към края на връхчето.

За по-нататъшен пример, водач на мухолов риболов се състои от основна дължина на водеща линия с участък от по-лека линия, наречен типет, в края. Върхът и основният ствол на водача са съединени с Кръв или Уни възел. Когато завързвате възела, оставете около 12-инчова нишка, висяща от по-леката линия, след това прикрепете спомагателната муха до края, оставяйки муха-капкомер, простираща се на около 6 до 8 инча от основното тяло на водача. Завършете платформата за капкомер с мухолов риболов, като прикрепите основната муха към края на основния тип.

(Забележка: Възможно е да добавите капкова муха, като използвате възел с капкомер , въпреки че това не е моето предпочитание, тъй като този възел е по-добър при по-тежки приспособления и риболовни приложения отдолу.)

Кои мухи?

Докато два различни модела на едни и същи видове мухи могат да се ловят едновременно, като две мокри мухи или два стримери, често се използва нимфа върху капкомера във връзка със суха като основната муха. В някои случаи сухата муха действа като ударен индикатор за нимфата.

Използването на такава платформа за мухоловки често е добър трик при търсене, когато няма видима активност от насекоми или преди да се появи люк. Ако две риби подред удрят сухата муха, просто е да отрежете нимфата. Муха-капкомер може също да се лови с примамка, между другото, особено с малка лъжица или спинер.

Друг вариант с две мухи

Риболовът на две мухи е възможен и по други начини, освен наличието на пилотна платформа. Това не са технически капкомери, тъй като спомагателната муха се лови точно зад основната муха, вместо пред нея. По-скоро тандемно подреждане, това се постига чрез къс водач, прикрепен към окото на основната кука за муха или към завоя в основната муха.

Обвързването с окото обикновено е по-добро за нимфите, докато обвързването с огъването е по-добро за стримери, при условие че основната кука има окончателен бод. Предимствата на тези разположения са по-малко заплитане (по време на гласове), отколкото използването на настройка на капкомер.

fly-fishing-640x280.jpg

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *