Сезонът на лодките приключи? Изтеглете списъка си за зимуване на лодка

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Краят на сезона на риболова е подходящ момент да отговорите на всички нужди за поддръжка на лодката , които имате. Време е също да действате по този списък за зимуване на лодка, който имате.

Нямате списък за спиране на лодка? Е, може да не ви е необходим, ако занесете лодката си в сервиз. Търговците на лодки, морските фирми и някои автомагазини вършат тази работа, особено за мотори. Ако не сте от типа „удобен с механични неща“ или нямате време за поддръжка на лодки, това е маршрутът за вас.

Да се зимува или не?

Експертният съвет от индустриални източници е, че когато лодката ви през зимата няма да бъде използвана един месец или повече, тя трябва да бъде зазимена, за да се избегнат проблеми, свързани със замръзване. Това е вярно, ако живеете там, където зимата е студена за по-дълго време, и съхранявате лодката си навън, но може би не в по-мек климат.

Ако живеете в топли географски ширини, ако очаквате да използвате лодката си периодично през зимата (като в по-топъл от обичайния ден) и ако имате двигател с по-нов модел, може да искате да направите общо обслужване, като например 100 -часова поддръжка, вместо да се зазимява. По този начин вашата лодка е готова, когато е подходящ моментът да се качите на водата.

Кога да го направя

Зазимете двигателя на лодката си възможно най-скоро, след като приключите за сезона и преди времето да стане тежко. Вземете редовно обслужване в началото на зимата, така че да сте готови да плавате по разписанието. Избликът на меко време неизбежно води много лодки в сервизи в края на зимата или началото на пролетта, а чакащата линия се изгражда, за да свърши работата. Така че планирайте да победите бързането.

От друга страна, ако сте подръчни и знаете как да презимувате лодка, можете да свършите работата сами, спестявайки пари и вероятно време.

Контролен списък за зазимяване

Зазимяването на някои лодки е изцяло свързано с двигателя и горивната система. Но за други зимуването включва и някои въпроси, свързани с компонентите на лодката, като водопроводни системи и всякакви компоненти, които могат да задържат вода.

Космическите съображения не позволяват пълно обяснение как да се зимува лодка и мотор и какво да се направи стъпка по стъпка. Ето списък, който е съкратен от информацията, съставена от Discover Boating :

  • Източете и промийте двигателя
  • Приложете защита от корозия на двигателя според инструкциите в ръководството на вашия собственик
  • Отстранете замъгляването на двигателя според инструкциите в ръководството на вашия собственик
  • Добавете стабилизатор на гориво към резервоара за газ и пуснете двигателя известно време след това
  • Сменете горивните филтри на двигателя и сепараторите за гориво / вода
  • Източете всички водопроводни линии и добавете антифриз към системите
  • Източете, сифон, почистете или отстранете по друг начин вода от живи кладенци, стръвници, трюм и др.
  • Извадете дренажната запушалка от транеца
  • Поставете капак на лодката

И накрая, за съхранение отвън със или без капак, уверете се, че носът е повдигнат по-високо от кърмата, така че всяка вода, която попадне в лодката (дъждът и топенето на сняг са обичайни виновници), отвежда транца.

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *