Най-добрите хобита на открито за подобряване на вашето психично здраве

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Живеем в забързано общество, където „да бъдеш зает“ често се третира като почетен знак. „Прекалено сме заети“, за да намалим темпото, да вдигнем поглед и да присъстваме, камо ли да намерим време за себе си или да посветим на хобитата за облекчаване на стреса на открито. Цялата тази суматоха може да повлияе на здравето и щастието ви.

Проучванията показват, че има значителни ползи от прекарването на времето навън, като естествено управление на стреса и тревожността, повишаване на ендорфините (обезболяващото тяло на тялото ви) и серотонина (хормона ви за регулиране на настроението), вдъхновяващо творчество, подобряване на самочувствието и цялостно подобряване на вашето психическо здраве. Всички страхотни причини да скочите точно сега и да откриете своите нови, любими хобита на открито!

Ако имате нужда от малко вдъхновение, ето списък с дейности на открито, които могат да помогнат за подобряване на вашето психично здраве.

  • Медитация или молитва. Умовете ни са бомбардирани ежедневно със сензорно претоварване, хиляди неща молят за нашето внимание. Опитайте да намерите тихо място навън, за да бъдете неподвижни, затворете очи, изчистете ума си и се центрирайте.
  • Упражнение. Традиционните упражнения не са единственият начин да накарате вашите щастливи хормони да потекат. Просто се съсредоточете върху движението на тялото с хобита на открито като йога, туризъм, бягане, ходене, спорт, танци или каквото ви харесва най-много.
  • Риболов. Нищо не изчиства съзнанието ви като риболовните радости. Можете да отидете самостоятелно или да доведете приятел, да ударите водата или да рибите от брега. Тази дейност може да предизвика вашия ум и да помогне за подобряване на критичното ви мислене и уменията за решаване на проблеми.
  • Градинарство . Няма нищо толкова пълноценно, колкото растящия живот от мръсотия. Независимо дали градинарите храна, цветя или просто за забавление, приятно е да видите как плодовете на вашия труд се изплащат, когато вашите разсад поникват и процъфтяват.
  • Изкуство. Изразете себе си, като станете артистични с вашите дейности на открито . Помислете за фотография, рисуване, писане или каквото и да е, което подхранва вашия творчески дух.

Това също би направило страхотни семейни дейности на открито, на които можете да се насладите заедно с любимите си хора.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *