Дълбоководен риболов

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Знаем, че дълбоководният риболов може да изглежда като изчерпан, специално за начинаещи риболовци, но не се притеснявайте, нека вървим стъпка по стъпка. Искаме да научите всичко, което трябва да знаете, за да започнете да практикувате дълбоководен риболов, така че тук имате някои съображения и важни съвети.

Ако се интересувате от света на риболова или се съмнявате в нещо, не забравяйте да погледнете нашия блог, където качваме статии, обясняващи различни начини на риболов и други важни аспекти. В случай че имате съмнения и не намерите конкретна статия за това, не се колебайте да ни попитате .


Дълбоководният риболов е различен начин на риболов от други като сърфинг, риболов с муха и др. Дълбоководният риболов се практикува далеч от брега, така че ще ви трябва лодка, а дълбочината на улова е около 30 метра.

Още нещо, преди да влезем в това ръководство, ако сте чували известно време за риболов на големи игри или риболов с лодка, те говорят за дълбоководен риболов.

Как да практикуваме тази модалност

Поради сложността на тази модалност, ние разделихме тази част на две части:

 • Подготовка: планирайте всичко
 • Действие: дойде времето

След като разберете това, нека започнем от първата стъпка.

Подготовка: планирайте всичко

Е, тази част е доста обща за други модалности, първата стъпка, която трябва да предприемете, е да разберете кое оборудване ще ви е необходимо, за да практикувате дълбоководен риболов.

От горе ще ви трябват вашата въдица, примамки, примамки и т.н … в този случай ще ви трябва и лодка и това е задължително, в случай че трябва да резервирате с чартър. В този случай също е препоръчително да се свържете предварително с капитана на лодката, защото той вероятно ще има някаква представа за риболова. Така той ще може да ви даде някои съвети за това кой модул може да работи по-добре.

Добър съвет за този вид риболов, ще бъдете на лодка в морето, така че вероятно ще се намокрите заради платната, така че може да имате суха кърпа, за да се изсушите , препоръчително е също да носите бански костюм, ако носите панталон и той се намокри ще стане толкова неудобен.

Толкова е важно да носите и слънцезащитен крем, защото в средата на морето слънчевите лъчи се отразяват във водата и можете да изгорите, така че не забравяйте да го използвате.

Действие: дойде времето

На първо място и както при всички риболовни условия, трябва да отидете там, където са рибите , например при сърфинг, ако започнете да ловите на едно място на брега и след това дълго време не уловите нито една риба, можете да се движите лесно до друго място, но при дълбоководен риболов е малко по-сложно, защото може да е толкова трудно да се ориентирате и да знаете къде да отидете.

Един важен съвет , обикновено падащите и рифове обикновено са добри места за риболов, в зависимост от региона. По-специално рифовете обикновено плуват с цялото разнообразие от водни обитатели и малки риби, което означава, че хищниците ще бъдат наблизо.

Примамките ще бъдат един от най-големите ви съюзници, за да можете да уловите риба, просто бъдете сигурни, че използвате правилната, за да бъде най-ефективната, обикновено живите примамки и изкуствените примамки са най-често използваните за улов на големи риби .

Калмарите, скаридите, миновете и скумриите са често използвани стръв при дълбоководен риболов. Трябва да станете хищник, за да хванете други хищници.

След като сте направили всички съвети, преди да трябва да решите кой метод на риболов използвате, не е нужно да използвате само един метод, можете да използвате два например. Можете да използвате два метода, които се допълват взаимно и да се възползват от синергията между тях.

Имайте това предвид, дръжте линиите си възможно най-прави , докато лодката се завърта. Опитайте най-трудно да не пресичате линии с никого. Ако ги кръстосат и някой хване риба на куката, и двамата ще започнете да навивате линиите си и да предизвикате заплитане, което ще бъде много трудно да се развърже, без да загубите рибата.

улов на ветроходка чрез дълбоководен риболов
Морски риби, уловени от риболов с едър дивеч

Условия за риболов, които можете да практикувате в дълбоководен риболов

Дълбоководният риболов не е истински начин на риболов, тъй като той обича много модалности, които можете да практикувате, докато навлизате в морето. Така че тук имате някои от риболовните условия, които можете да практикувате с най-често срещаните видове.

Тролинг

Тролингът влачи линията на дъното на океана. Това е най-добре при риболов в плитки води. С това ще привлече по-малки риби и групи. Това ще използва някаква претеглена линия, за да се прокара ниско в морското дъно.

И тук имате някои от най-често срещаните видове, които можете да получите при тролинг на риба тон , марлин , ветроход или дори риба делфин .

Кастинг

Това е една от най -често срещаните техники в света , тя е толкова релаксираща, но понякога изисква пълно внимание. Кастингът не е същото като сърфирането, тъй като сърфирането е специфична модалност на плажа и кастингът може да се практикува на много места .

Някои от видовете, които можете да уловите, са морски сом или тихоокеанска сиера .

Черна сьомга, уловена от дълбоководен риболов
Черна сьомга, уловена от дълбоководен риболов

Голям дивеч риболов

Това е най-често срещаният начин, когато всеки риболовец мисли за дълбоководен риболов и е толкова подобен на тролинг, а някои от най-често срещаните видове, които уловете в кабината, са рибите тон и марлин .

Дълбоководни места за риболов

Знаем, че може да е трудно да се намери хубаво място за риболов в средата на морето, така че тук имаме списък с някои места за риболов с лодка:

 • Залив Бодега, Калифорния
 • Крайбрежие на Мейн
 • Остров Дофин
 • Крайбрежие на залива на Флорида
 • Остров Принц Едуард
 • Ситка, Аляска

Съвети за дълбоководен риболов

 1. Обединете се с природата : Рибарите в дълбоките морета трябва да развият интуиция и да бъдат едно цяло с морето и с целия красив живот под водата. Дълбоководен риболов трябва да мисли предварително, особено когато пътува в най-тъмната част на океана и да стане хищник, за да може да улови други хищници. Например, когато човек види, че в една зона витаят чайки, това е добър знак, че наоколо има по-малки риби. С това по-големите риби може да са на ъгъла, така че търпението е единственият ключ.
 2. Внимавайте за делфини, когато риболовът на риба тон: Тунът винаги се забелязва заедно с делфина. Но бъдете внимателни, не можете да хванете делфини, те са защитен вид.
 3. Риба по-близо до рифа: След като сте на рифа, можете да намерите много по-малки риби. С това човек може да намери и големи риби наоколо. Трябва обаче да бъдете много много внимателни, защото рифовете отнемат много време, за да се излекуват и да възстановят щетите, които можете да им нанесете.
 4. Лекувайте незабавно болестта при движение : Един начинаещ, който никога не е опитвал дълбоководен риболов, може да се почувства замаян, когато е в открито море. Пътуването е уж вълнуващо и забавно. Плановете, които човек има, ще се окажат по различен начин, когато той е склонен към морска болест. Като такива, вземете някои лекарства за облекчаване на симптомите, преди да се влоши. Но не забравяйте, че това е само за забавление и има толкова много начини да го предприемете, ако ви се завие свят всеки път, когато отидете на дълбоководен риболов, е лесно, опитайте друг начин на риболов, защото има много.
 5. Риба с експертите: Най-добре е да ловите с експерти, за да сте в безопасност. Първолаците никога не трябва да пътуват сами, защото този спорт има много опасности спрямо редовното риболовно пътуване. В днешно време има различни водачи за дълбоководен риболов, които са готови да помогнат по всяко време. Също така, направете някои изследвания за тази техника, преди да се отправите във водите.
Акула, уловена от дълбоководен риболов
Акула, уловена от риболов с едър дивеч

Това е всичко, което трябва да знаете, за да започнете с дълбоководен риболов , ако продължавате да имате някакъв въпрос, не се колебайте и задавайте в коментарите. Ще ви отговорят хора, които може би знаят повече за тази модалност, защото никой не се е родил научен, така че не се стеснявайте.

Бъдете наясно с нашия блог , ние публикуваме няколко пъти всяка седмица относно риболова.

Много обичам риболова!

Статията е публикувана за първи път на български от ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *