Пробвай новата Rapala V-Blade

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments

Пробвай новата Rapala V-Blade. Висококачествената комбинация от метал и пластмаса, която ще направи вашия риболов забавен и лесен. Това е истинска примамка за многоцелеви видове и ви позволява да ловите по различни начини. Подходяща е за всички: начинаещи, деца и още по-напреднали и амбициозни риболовци. Всеки може да лови и да избухне с новата Rapala V-Blade.

Какво представлява Rapala V-Blade?

Преди известно време Rapala пуснаха новата си вибрираща примамка. Изпробвам я от известно време, като основно фокусирам върху риболова на бяла риба. Но тази примамка ми даде и хубави бонус улови. Едрите костури, сомът и щуката изглежда харесват също този вибриращ сърдит пич.

Острието Rap-V е дълго 6 см и тежи 14 грама. Има метална рамка и издръжлив пластмасов корпус. Както компонентите, така и дизайнът са с най-високо качество. Екипът за проектиране и разработка в Rapala отново са свършили добра работа.

Rapala V-Blade
Rapala V-Blade

На гърба на примамката има линия с две дупки, която позволява две позиции на монтаж. Използвайте първата позиция, към главата, за по-бавно и плитко газене. Втората позиция е за по-бързо потъване и газене надолу.

И разбира се, в пластмасовото тяло, ще намерите камера с тракащо топче. Той кара V-Blade да трака и да вибрира силно, което привлича рибите. Примамката се предлага с VMC® Table Treble и Double Belly Hooks. В задната част има кука с високи тонове и отдолу кука с двойно коремче. Силните и остри куки ще увеличат шанса на закачане на рибата.

Лично моите два любими цвята са GCHT и YP! Те са цветове, които работят добре за почти всеки тип водоем и метеорологични условия. Онлайн на www.ribata.eu можете да разгледате пълната цветова гама и да откриете вашите любими.

Rapala V-Blade

Как да ловите с Rap-V blade

Острието Rap-V е вибрираща метална примамка. Което означава, че най-полезната му характеристика, разбира се, е силното тракане и вибриращ звук. Това е, което привлича рибите и ги прави едновременно любопитни и ядосани …

Има няколко различни метода, които работят за мен.

Метод първи: хвърляне, плавно прибиране.

Днес една от първите ни спирки беше каменисто място с максимална дълбочина от четири метра. Това беше доста голяма и чиста зона с по-малки камъни и твърдо дъно. Нямаше растителност. От време на време се виждаха някакви костури на сонара. И така, за да обхвана по-голяма площ, направих няколко далечни замятания със плавно прибиране. По пътя си Rap-V Blade успя да покаже целия си актьорски чар и да събуди интереса на всяка хищна риба там.

Това е най-класическият и лесен начин за използване на тази примамка. Лесно е за всеки и определено ще улови някой костур.

костур с Rapala V-Blade

Метод втори: хвърлете и приберете Rap-V Blade в йо-йо стил, туич и подскачайки по дъното го джигирайте.

Току-що бяхме напуснали по-плитките участъци и сега проверявахме по-дълбоката вода, с неравни дънни структури. Сонарът показа 8-9 метра, а до нас ръб на 5-6 метра. Още при първото облавяне на ръба последва силен удар. Резултатът беше една красива бяла риба.

бяла риба с Rapala V-Blade

Използвах Rap-V blade монтирана на втората позиция. Това придаде на примамката по-бързо потъване, което предпочитам при такива обстоятелства.

Исках да ловя с примамката си по-агресивно, като я оставя да потъне бързо до дъното. След това щях да дразня рибите, подскачайки и скачайки по пътя си назад. Знаех, че това ще свърши работа с белите риби.

Запазих по-висока стойка на пръчката и прав контакт с моята линия, което ми позволяваше да усещам всяко вибрационно движение. Често рибите удряха още първите няколко метра или дори понякога по време на пропадане на примамката.

И така, това са двата класически и типични начина, по които можете да ловите вашата Rapala Rap-V Blade.

Заключение

С две думи: Rapala Rap-V Blade е добра вибрираща примамка. Тя е лесна за използване и е оборудвана със закачалка направо в опаковката.

Можете да изберете да го ловите по различни начини и с различни плувни действия в зависимост от това коя от връзките с две дупки сте избрали да използвате. Хвърлете, и я навивайте монотонно или я джигосвайте с по-йо-йо подскачащи движения по дъното.

Има някои приятни цветови опции за всеки. Смятам, че Rap-V Blade е примамка за много видове риби, която ще привлече повечето хищници в района. Определено препоръчвам да дадете шанс на Rapala Rap-V Blade.

Имате ли още въпроси относно вашите примамки Rapala или риболова като цяло? Ще се радвам да отговоря. Не се колебайте да споделите мнение или да питате в коментарите долу.

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.