6 Видове малки риболовни лодки и техните предимства

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Риболовът и разходките с лодка са две дейности, които вървят ръка за ръка доста добре. Със сигурност можете да се наслаждавате на едното без другото, но когато се сдвоят, нивото на удоволствие и възможностите могат да се увеличат експоненциално.

Ако разглеждате пазара на малки риболовни лодки и тепърва започвате проучванията си, ще започнете, като стесните най-добрата малка риболовна лодка за вашите специфични нужди. Ето няколко често срещани типа малки риболовни лодки и предимства, които трябва да имате предвид.

  • Каяк – върховният кораб за входно ниво. Риболовът с каяк може да бъде най-рентабилният вариант за изкарване на вода. Задвижвани от мускули и крадливи, ще можете да получите достъп до много плитки водни зони, които по-големите лодки не могат, с по-малка вероятност да плашат близките риби.
  • Алуминиева лодка jon – здрава, лека и с ниска поддръжка, лодката jon е популярна опция за много риболовци по реки и езера. Те продължават вечно и най-често се захранват от малък, ръчно управляван извънбордов двигател.
  • Понтон – Всеки обича добрия понтон . Това е най-добрият вариант за непринудени семейни риболовни екскурзии, където комфортът е от ключово значение и круизът се радва толкова, колкото и кастингът. Всеки получава добра седалка, има място за охладителя и кучето и дори можете да запалите преносимата скара.
  • Бас лодка – За тези, които се отнасят сериозно към риболова. Бас лодките са чудесни за сладководен езерен риболов и са най-подходящи за двама до трима пътници. Те разполагат с просторни, плоски палуби за щедро място за кастинг и по-големи извънбордови двигатели, за да стигнете до дупката си за мед преди тези каякари.
  • Дрифт лодкиДрифт лодки често се използват в САЩ за плаване надолу по течението и риболов, докато вървите. Един човек обикновено управлява с гребла, докато другият получава удоволствието от кастинга. Тези малки риболовни лодки имат широко, плоско дъно и расклешени страни и най-често се използват от риболовни водачи, които имат опит с този стил на риболов.
  • Бей лодка или скиф – Това са популярни лодки за морски риболов на брега, вариращи от 17 фута до 24 фута. Скифът обикновено се използва за техническо полиране през тревни плоскости, докато се извършва риболов. Лодките в залива са по-разнообразни и могат да се справят с повече котлет, докато все още имат достъп до доста плитки води.

С много изследвания със сигурност ще намерите най-добрата малка риболовна лодка за вас. Не забравяйте, че лодката е инвестиция, така че ще искате да отделите време и няколко тестови шофирания, за да решите кой плавателен съд е най-подходящ за вашите нужди и начин на живот.

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *