Помагат ли социалните медии или нараняват риболова?

Автор: | Публикувано в Без карегория, Морски риболов No comments

Социалните медии са огромна част от нашето ежедневие. Споделяме снимки в Instagram, актуализации на състоянието във Facebook и случайни мисли в Twitter. Толкова се е забъркало в нашето общество, че започваме да се чувстваме странно, ако прекараме цял ден, без да публикуваме или превъртаме тези сайтове.

Въпреки че може да бъде чудесен начин да поддържате връзка с приятели и семейство, това променя начина, по който гледаме на някои други хобита. Един от тях е риболовът. Това обикновено уединено хоби се оказва в центъра на вниманието, както се появява в социалните медии. Използването на социалните медии помага ли или вреди на риболова?

Социалните медии получават нови хора, участващи в дейността

Ако не познавате някой, който лови риба и е готов да ви научи как да го правите, може да бъде предизвикателство да започнете. Разбира се, можете да гледате всички видеоклипове в YouTube по света , но няма нищо подобно на това някой да ви показва от първа ръка как да навиете макара, да захванете кука или да настроите примамка.

Социалните медии могат да бъдат безценен ресурс, който да помогне на новите хора да се включат, особено на тези, които може да нямат семейство или приятели, които желаят да ги учат. Звучи глупаво, но в този случай социалните медии наистина събират хората. Ако имате въпрос или искате да намерите някой, който ще ви покаже въжетата, можете да намерите желаещи да говорят с вас или да ви помогнат, като просто публикувате на местната страница във вашия град във Facebook.

Социалните медии могат да помогнат за образованието на хората относно риболова

Знаете ли коя риба ви е позволено да ловите през различните видове година? Ако живеете на крайбрежието на Персийския залив, разбирате ли кога започва сезонът на гребените и какви са границите? Знаете ли как и къде да получите необходимите лицензи за риболов, необходими ви, за да се насладите законно на тази дейност?

Социалните медии могат да ви разкажат всичко това и още. Ако вашият местен отдел за риби и диви животни има наполовина приличен екип от социални медии, той може да информира всички за сезонните промени, изискванията за лицензиране и промените в регулациите, когато възникнат. Няма нужда да ловите чрез неясни или дори подвеждащи уебсайтове. Обърнете се към местния офис за риба и дива природа, за да видите дали има платформа за социални медии, която можете да следвате.

Има и приложения за риболов, които се фокусират специално върху риболова и съветите за риболов. Fishidy е добър пример за това. Fishidy е очертал риболовни карти на хиляди водни пътища в цяла САЩ. Fishidy има и синоптик, показващ най-доброто време за риболов на различни видове във всеки воден път. Има и възможността да споделяте улова и да се свързвате с други риболовци в „Поток на активността“ на Fishidy. Има безплатна и платена версия на приложението, и двете си заслужава да се проверят .

Социалните медии насочват вниманието към проблемите на околната среда

Няма нищо по-лошо от това да се покажете на любимото си място за риболов, само ако откриете, че е препълнено с боклук или водата е станала болезнено зелен цвят поради оттичане от местна ферма или завод. Въпреки че можете да се обадите на местния репортер на новини, за да го обърнете на тяхното внимание, има големи шансове да не се окажете нещо повече от размивка на задната страница. Социалните медии са огромен инструмент за връзки с обществеността за компаниите и когато нещо се обърка, те наистина не искат да стане вирусно.

Правенето на няколко снимки и написването на непреодолима публикация, за да отидете с тях, може да е всичко, което трябва да направите, за да промените нещата. Извикването на компании в социалните медии може да бъде най-добрият начин да привлечете вниманието им, защото всичко е публично. Последното нещо, което искат, е лоша преса, която не могат да контролират. Ако любимото ви място за риболов е пълно с боклук и можете да разберете виновника, социалните медии могат да ви бъдат най-добрият приятел.

Съществуват няколко лоши ябълки

Разбира се, както при повечето неща, съществуват няколко лоши ябълки. Ако някой намери вашето любимо място и публикува за него в социалните медии – и този пост взриви – това може да доведе до десетки или стотици хора, които се събират в него. Това може да направи невъзможно да се насладите на хобито си, особено ако хората, които заемат вашето пространство, са груби или наистина не искат да споделят.

Що се отнася до социалните медии, винаги има няколко лоши ябълки – но не е задължително да развалят купчината. Ако се притеснявате за кражбата на вашето място, просто изключете настройките за местоположение на телефона си – така снимките да не са с географски етикети – и не казвайте на никого къде отивате. Ако използвате Fishidy , можете да настроите улова си като частен и да защитите информацията и местоположението на улова си.

Помагат ли социалните медии или нараняват риболова?

В повечето случаи вирусните постове са нещо добро за риболов. Те се интересуват от повече хора и предоставят шрифт информация за тези, които искат да научат какво е необходимо, за да хванат първата си риба. Има няколко лоши ябълки, но в по-голямата си част социалните медии може да са едно от най-хубавите неща, които някога са се случвали с риболова.

Използването на положителните аспекти на социалните медии може да бъде добре както за запалените риболовци, така и за начинаещите мухари. Това е чудесен начин за събиране на информация, комуникация с другите и дори задържане на замърсяването. Ще бъдете част от общност от съмишленици и това е добро усещане.

Статията е публикувана за първи път на български от ribari.eu

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.