Как да ловите джеркбейт

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Температурите на водата започват да падат и така риболовците ще коригират сезонните си тактики . Въпреки че може да лови риба през цялата година, една традиционна примамка със студена вода е джъркбайтът. Ако се чудите как да ловите крен, добре, както показва името, го дръпнете. Но има малко повече в дрънкането за начинаещи, отколкото това.

Вместо просто стабилно размотаване за действието на някои примамки, като джиг с дръжка или манивела, за риболов с дрънкалка, вие карате примамката да се гърчи и да стреляте напред, като пукате въдицата и навивате в създадената отпускаща линия. Ритъмът на това действие е решаващ компонент при научаването на риболова на крендат. Може да изглежда незначително, но разликата между, например, „дрънкане, пауза“ и „дръпване, пауза“ може да бъде огромна.

И не преглеждайте дължината на паузата за риболов на бас, която може да е 20 секунди или повече. Колкото по-студена е водата, толкова по-дълга е паузата. Ако сутринта водата имаше малко лед, помислете за търпението на експерта по бас риболов и телевизионния водещ Марк Зона: „Изпратете съобщение на някого“. След като откриете този ритъм или ритъм, за успешен риболов на джъркейт, вероятно ще трябва да го възпроизвеждате последователно.

Въпреки че цветът със сигурност играе роля, работната дълбочина може да помогне да се определи кой всъщност е най-добрият ритник за деня. Някои глупаци плуват, други потъват, а някои дори спират, след като се достигне дълбочина. Някои от тези примамки работят плитко (1-3 фута), докато други имат вътрешни тежести, които могат да се изместят или да имат по-голяма, по-стръмна устна за гмуркане до 10 фута или повече.

Настройката на ритъма зависи от водата, която ловите. Речният риболов на ритъм може да бъде с твърди или меки пластмасови примамки. За всеки има плюсове и минуси. Твърдите примамки могат да имат 2 или 3 комплекта високи куки, така че всичко, което се сблъска, има повишен шанс за закачане. Това обаче може да означава и проблеми със скалите и водната растителност. Един от начините да се избегне това е да се използват меки пластмасови примамки, често наричани „метила“, които могат да бъдат монтирани без плевели с една кука. Ако ухапванията са пропуснати, риболовците могат да надстроят и да фалшифицират с една кука.

Друга забележка за това как да се научите как да ловите керкан е, че в по-топла вода това се счита за „работа“. Други техники с топла вода, като кацането или платформата на Каролина, може да се считат за по-малко работа и, както съм чувал, казват професионалните риболовци, повече просто да го влачат наоколо. Въпреки това, докато водата се охлажда, метаболизмът на рибите намалява и рибите ядат по-малко. Това означава, че може да се наложи да „поработите“ по-усилено, като хвърляте, потрепвате, дърпате, примамвате, за да предизвикате реакционна захапка, въпреки че рибите не е задължително да са гладни.

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *