5 неща, които трябва да имате предвид при избора на най-добрата муха за пъстърва

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Съществуват стотици видове пъстърва, които правят това семейство риби едновременно популярно и празнувано по целия свят. Риболовците от всички възрасти, нива на умения и стилове на риболов се радват на преследване на пъстърва, която може да варира в големи размери, географско местоположение и други характеристики.

Докато се подготвяте за страхотен ден във водата, ние ви запознахме с основите на риболова на пъстърва, включително как да изберете най-добрата муха за пъстърва. За мухарите това е област, в която не искате да пестите. Пъстървовите мухоловки означават всичко за една ефективна презентация, засягаща разстоянието и техниката на хвърляне. Дясната линия може да е разликата между ухапване или подмазване.

Тъй като смятате за най-добрата муха за пъстърва, ето няколко неща, които трябва да имате предвид.

  • Спецификации на пръта и макарата. Когато избирате линии за риболов на пъстърва, прост подход е да съобразите теглото на линията с теглото на макарата, за да осигурите най-добрия баланс и точност.
  • Размерът на мухата и размерът на рибата. След като сдвоите тежестта на линията с вашия прът и макара, помислете за допълнителна настройка въз основа на двете променливи.
  • Типът муха, която използвате. Тип муха ще ви помогне да определите дали да изберете плаваща или потъваща линия. Плаващата линия, считана от мнозина за цялостната най-добра муха за пъстърва, е предпочитана при хвърляне на сухи мухи, но може да се използва и с някои мокри мухи. Стримери работят най-добре с потъваща линия.
  • Нужди от производителност . Кастинг на далечно разстояние? Нуждаете се от скрита, ненатрапчива презентация, за да привлечете призрачните риби? Конусът на мухата може да ви помогне тук и има пет категории за дизайн на конуса, от които можете да избирате.
  • Допълнителни функции. С правилното планиране, функции като цвят на линията, дължина и дори контрол на температурата могат да помогнат за подобряване на вашето риболовно изживяване и успех.

Честит риболов с пъстърва!

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *