Fall Bluegill Съвети за мухоловка

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Bluegill е един от най-популярните видове риби в САЩ. Той е широко разпространен и често се съхранява като фураж за голям бас, но самият той е уважавана спортна риба. Всъщност това вероятно е първата сладководна риба, която вие или вашите деца сте хванали. Въпреки че те могат да бъдат пренебрегнати по това време на годината, есенният риболов на мухолов е забавен и относително лесен.

Може да възникне известно объркване при идентифицирането с други слънчеви риби. В зависимост от хвърлящата хайвер дейност, тези риби често са бледо, сребристозелени или дори лилави. И въпреки името си, bluegill не показват синьо върху хрилете или хрилни покрития, като да речем, зелената слънчева рибка. В противен случай светлосиньо се появява по долната челюст, така че може би по-подходящо име може да бъде „синята челюст“.

Bluegill съвети за риболов

Съветите за риболов на Bluegill за есента са подобни на пролетта и лятото. Започнете, като ги търсите в по-чиста вода без течение, като езера и езера, в близост до покрива като водна растителност. Те имат сравнително малки уста, така че изискват малки примамки, каквито се използват при риболов с муха . И когато намерите един синяк, вероятно ще сте около купчина от тях.

Ако сте ръждясали, мухарският риболов на bluegill е чудесен начин да се подготвите за мухарски риболов за други видове като пъстърва. Тъй като те се намират в спокойна вода, не е нужно да се притеснявате за течението или за точния дрейф на вашата муха. Тези риби са хранилки за навършване, така че есенните лакове за риболов на мухоловка падат по време на реакция, защото е необходим бърз набор от куки веднага след откриване на ухапване, което може да бъде много леко почукване.

Диетата Bluegill се състои от насекоми, безгръбначни и малки риби. Докато риболов на мухи за синьо хриле, ще откриете, че те почти винаги се хранят с нещо и вероятно ще пренебрегнат всяко погрешно, небрежно гласове, което може да плаши пъстърва. Децата често се учат как да ловят риба, като уловят синя хрила със стръв , но мухата, спусната от док, може да бъде също толкова забавна и без да е необходимо да се отслабва.

Есенният мухолов риболов с мухи може да се осъществи с почти всяка малка муха. Номерът може да бъде откриването на всеки люк, върху който са фокусирани. Хвърлете суха муха, ако чуете как кълват по повърхността в растителността. Бързо движещите се събуждания могат да означават, че преследват подводна плячка, като минони, така че бързо потъваща нимфа или ярък модел на минота може да предизвика реакционен ухап. Намирането на правилния размер на мухата е важно при есенния мухолов, но може да отнеме и работа през различни цветове и скорости на потъване.

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *