Разходка с лодка с екипаж: Има ли най-добрите лодки за семейства?

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Когато работех за голямо национално списание на открито, често се предлагаше аз и други да пишем за „най-добрата лодка“ за риболов. Никога не сме го правили, защото писателите и редакторите са се съгласили, че няма най-добрата лодка за всички видове риболов. По подобен начин, от обща гледна точка на развлекателните и семейните лодки, няма нито един най-добър плавателен съд.

Ясно е, че е трудно да се избере лодка, която да обхваща всички семейни дейности на открито, които включват риболов, круиз, ветроходство, плуване, ски, теглене на тръби и ферибот на семейство и приятели до различни места. Най-добрите лодки за семейства трябва да служат за много цели, поради което чистите риболовни лодки рядко попълват сметката за общата функция.

Така че, трябва да определите приоритети и да осъзнаете, че всяка лодка е компромис по един или повече начини. Като човек, който поставя риболова на първо място, мога да ви уверя, че ако вашият приоритет е риболовът, повечето общи лодки за отдих не са добри за различни риболовни цели, въпреки че могат да се съобразят с общите семейни интереси за лодки.

Ако не сте запознати с различни видове лодки, разгледайте и този Take Me Fishing l. Ето няколко кратки бележки за това, кои се считат за най-добрите лодки за семейства.

  • Къщи за плаване . След като заведох семейството си на ваканция с плаваща къмпинг (теглене на риболовна лодка отзад), знам, че децата ми биха гласували за номер едно сред най-добрите лодки за семейства. Те обаче са огромни, скъпи и непрактични навсякъде, с изключение на големите вътрешни води. Но можете да проверите много забавни дейности с такъв кораб.
  • Понтонни лодки. Това са много популярни и икономични плавателни съдове за семейства и се предлагат в редица размери и възможности за захранване и с разнообразно оборудване. Те са много добри за риболов в заден план, плуване, разглеждане на забележителности и общо отпускане във водата.
  • Bowriders. С отпред място за пътници и възможност за ферибот на хората до плажа или удобна за плуване пясъчна греда, или теглене на скиори и различни водни играчки, това са популярни семейни плавателни съдове. Те могат да се използват за някои умерени риболовни дейности, но не блестете на тази арена.
  • Лодки за риба и ски. Това са форма на боуридър, популярна сред малките семейства, в които има конкуриращи се интереси (като баща иска да лови риба, а мама иска да плава с лодка) и финансови компромиси. Откривам, че са тесни и не се отнасят справедливо към нито една от дейностите. Те може да са най-подходящи за семейство от трима души, което прави случайни семейни разходки с лодка и рядък риболов.
  • Кабинни крайцери / Walkarounds . Лодките с кабини са големи, тежки и скъпи, но подходящи за семейства, които искат да останат да пренощуват във водата, да изминат разстояния над големи води и да посетят далечни пристанища. Някои имат малка кухня и глава, за да улеснят продължителното време на лодката. Walkarounds постигат същото като чисти кабинни крайцери, но разполагат с по-строга стая и аксесоари за сериозен риболов.
  • Платноходки. Платноходките с каюти също си позволяват пътуване от разстояние, посещения на пристанища и нощувки, както и спокойно пътуване и могат да включат всички членове на семейството в пилотирането и навигацията. Не можете бързо да се върнете в пристанището, а риболовните дейности са много ограничени, както и бордовата мобилност в повечето кораби. Но за някои семейства този бавен тип разходка с лодка е много привлекателен.

Пространството не позволява да се изследват проблемите къде държите някоя от тези лодки и кои са по-добри или по-лоши за прикачване и спускане, които също са съображения за собственост. И накрая, не забравяйте да се лодката регистриран .

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *