Съвети за риболов на езерна пъстърва от брега

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

По принцип пъстървата се смята за обитател на потока, но има много езера, които могат да осигурят страхотно действие на пъстърва. Ако риболовецът прояви интерес към риболова на езерна пъстърва от брега, може да има известно объркване, че може да се запита за насочване към езерната пъстърва , голям, дълбоководен вид или просто да попита за местоположението на езерния риболов от брега за други видове като като кафява или дъгова пъстърва.

Риболовът на езерна пъстърва от брега (за езерна пъстърва) може да се извършва в някои скалисти, студени езера. Например в Колорадо местните жители използват месо на дъното, подобно на риболова на сом. Имах късмет и да правя дълги отливки с тежки лъжици, наклонени с бяла опашка и след това да му позволя да удари дъното, преди да направя много бавно извличане.

Риболовът от брега на друга пъстърва също може да бъде много продуктивен. Когато се научите как да ловите пъстърва в езеро, устията на притоците често са чудесни места за започване. Имайте предвид, че тъй като тези риби предпочитат чиста вода, крадливият подход и презентация ще ви помогнат да избегнете плашещи риби. Летящите риболовни езера от брега могат да бъдат гореща техника, особено когато налягането при риболов е високо и други примамки са отказани.

В езерото Ери кафява пъстърва и стоманена глава , генетичният еквивалент на дъговата пъстърва, ще чукат малки лъжици, когато езерната пъстърва лови от брега, като дори потенциалът на рядка езерна пъстърва може да влезе в сместа. През есента и зимата тези пъстърви се впускат нагоре и надолу по потоците, където са били запасени. Устията на тези притоци осигуряват чудесни възможности за риболов на брега, с малко повече място за лакти, отколкото потоците, които могат да бъдат претъпкани по това време на годината.

Въпреки че някои риболовци могат да спорят с червеи от храна, рибни яйца или нощни пълзячи, миновете обикновено се класират като най-добрата стръв за езерен риболов. Малка джига от марабу, на върха на мино, жива или изсушена и осолена, плаваща под бобер, може да бъде една от най-ефективните платформи за риболов на пъстърва от брега и е добър план Б, ако рибите не удрят лъжици.

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *