7 Психологически ползи от риболова с муха

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Когато някой ви попита какво означава най-много за вас в живота, това притежава ли материални притежания или опит, който ви носи щастие и спокойствие? Има начини за намиране на спокойствие на открито по време на риболов. Например, може да помислите за многото психологически ползи от риболова с муха.

Помислете за успокояващия звук на бръщолевещ поток, който се вие по красива залесена пътека, нежното плискане на вълните по страните на лодката ви или наблюдавайте грациозния контур на вашата муха във въздуха, докато правите гипс.

С несигурността на съвременния свят си струва да се проучат психологическите ползи от риболова с муха. Научете повече за седем примера за ползите за психичното здраве от риболова, по-точно риболов с муха .

  1. Медитация . Когато летите с риболов с муха, влизате в състояние, което прилича на медитация. С други думи, тъй като риболовът с мухи изисква от вас да сте силно фокусирани, много по-малко вероятно е да се притеснявате или да мислите за нещо, което може да ви стресира.
  2. Повдигане на депресия. Времето, прекарано навън, е терапевтично, тъй като помага да се постигнат по-ниски нива на активност в префронталната кора на мозъка ви. Това означава, че е по-лесно да излезете от цикъла на негативни мисли, което води до по-ниски нива на хормоните на стреса. Когато съчетаете ритмичните движения на кастинга и повишения фокус, не е трудно да разберете защо организации като Project Healing Waters Fly Fishing и Casting for Recovery включват мухарски риболов за психично здраве при работа с ветерани и оцелели от рак.
  3. Смислени връзки. Според индекса за самота на Cigna за 2020 г. всеки пети възрастен съобщава, че се чувства самотен, а хроничната самота може да доведе до проблеми с психичното здраве като депресия. Добрата новина е, че можете да добавите значими социални връзки и семейни връзки към списъка с терапевтични ползи от риболова. Планирайте риболовно пътуване със семейството си или се присъединете към местен риболовен клуб, за да се насладите на времето с други съмишленици на открито.
  4. Увеличете силата на мозъка. Необходими са практика и търпение, за да хвърлите точните места, където рибите вероятно се крият, и използва мозъчна сила, за да може да усъвършенства нови техники или да вземе нови съвети за мухолов – да не говорим за внимателното проучване къде да лети риба близо до мястото, където живеете. Съсредоточеното внимание и времето за бърза реакция, включени в риболова с мухи, е много вероятно да укрепят ума ви.
  5. Перспектива. Психолозите са единодушни, че когато си дадете малко време за мен, вие придобивате нова гледна точка към ежедневните предизвикателства, творчеството често се разпалва и вие сте по-способни да се справите с изискванията на живота.
  6. Подобрено самочувствие. Вземете урок по кастинг или се консултирайте с местен магазин за мухи, за да видите дали те предлагат курс за мухоловка за начинаещи, има много ресурси, които да ви помогнат да овладеете нови умения. Когато хванете първата си риба на муха, след като се научите как да хвърляте, ще получите голям тласък в самочувствието и ще изпитате положителни чувства на постижение.
  7. Щастие и вълнение. Вълнението от гледането на риба, която подскача мухата ви, и след това кацането на улова ви на муха, дава несъмнен тласък на духовете. Освен това рибите не живеят на грозни места, така че има щастие, идващо само от това да сте на открито в спокойна среда.

Сега, след като знаете повече за ползите за психичното здраве от риболова и по-специално за риболов с муха, купете лиценза си за риболов онлайн и намерете място за тренировка.

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *