Топ воблери за сом – тролинг 2020

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Сомаджиите в България са на крачка от закриване на риболовния сезон за тази година. Време е за равносметка и класация за топ 10 воблери за сом на тролинг за 2020г. Ние подреждаме най-добрите тролинг примамки, съгласно броя на уловените на тях мустакати хищници. Гласувайте и предложете вашата топ примака за сомове в анктета на края на статията.

1. Halco Sorcerer

Halco Sorcerer

Безспорно оглавява класацията. Извадените риби на този модел воблер през тази година са наистина непосилни за друга примамка. Ключът за успеха при магьосника е, че се предлага в три подходящи за сом размера – 90см, 125см и 150см и покрива всички необходими дълбочини от -1м до +8м. Размерите и дълбочините на газене го правят целогодишен боец за сом. На пролет и в началото на лятото, за тролинг на сом са подходящи по-плитките и малки размери. Към края на лятото добре се отчетоха големите тупалки с газене +5 и +8метра. Halco Sorcerer се предлага в разцветки, на които сомът не може да устой. Цветовете 1207, H86, 1256, H68 и R24 бяха буквално разграбени още рано през пролета. Те се появиха на пазара отново преди месец, първо на ribata.eu.

За нас, най-работещия сорсър за 2020 е воблер Halco Sorcerer 125 SR+STD цвят H53 с лопатка -1м за пролетния тролинг и воблер Halco Sorcerer 125 DD+XDD 5м+8м+ цвят R3 multi colour за с лопатка +5 за сезон лято-есен. Това заключение е с уговорката, че цветовете 1207, H86, 1256, H68 и R24 не бяха налични почти през целия сезон.

Най-голямо разнообразие и най-добрите цени за примамките на Halco ще откриете тук.

2. Spro Pike Fighter I Triple Jointed

Spro Pike Fighter I Triple Jointed

За поредна година триделният щукарски модел на Спро се оказва една от най-работещите примамки за сом. Резултатите му отново си обесняваме с подходящи размери и дълбочини, които се използват за риболов на сом през цялата година.

Моделите на Spro Pike Fighter I Triple Jointed 110 SL и Triple Jointed MW 14.5cm газят от 1 до 2 метра са се превърнали в кошмар за пролетните сомове. Със започване на лятото идва ред на Triple Jointed 110 LL и Triple Jointed DD 14.5см , с които ще извадите сомовете от 3 до +5 метра.

Важно: При използване на Spro Pike Fighter I Triple Jointed за риболов на сом е важно да имаме впредвит, че моделът е създаден първоначално за риболов на щука. Тройките и халките, с които са оборудвани воблерите от този модел, не са подходящи за риболов на трофейни мустакати исполини. Винаги сменяйте тройките и халките на щукарския боец при риболов на сом.

3. Воблер Salmo Freediver Super Deep Runner

Freediver Super Deep Runner

Докато Халко Сорсър и Спро Пайк Файтър са стари познайници в риболова на сом, воблер Salmo Freediver Super Deep Runner е новобранец в сомския риболов. Предишни години са улавяни инцидентни сомове на фрии дайвъри, но никой не ги използваше целенасочено за биг гейм риболов на мустакати. В началота на това лято нещата се промениха. Сомовете се държаха доста дълбоко и единственият начин да бъдат уловени беше Супер диип рънъра.

Salmo Freediver Super Deep Runner улови и продължава да лови и в момента безброй сомове. Той хваща тогава когато другите немогат. За портокола, важно е да отбележим, че уловените със Salmo Freediver сомове са далеч от рекордните и мечтани риби. В повечето случай уловът е от 2 до 10кг. Това направи тази примака любима за любителите на трапезни сомчета.

Важно: Всички модели воблери на Салмо са изключително добри за риболов на сом. Но за всички тях, включително за фрии дайвъра, важи препоръката за смяна на тройките и халките.

Ние само направихме първоначалната подредба. Всичко е във вашите ръце. Потребителите на ribari.eu ще формират крайния резултат и накрая на година ще обобщим крайния резултат от гласуването. Гласувайте и препоръчайте вашите топ воблери за сом на тролинг – 2020г. Вашият глас е важен.

Тази анкета вече не приема гласове

Топ воблер за сом на тролинг 2020г
16 гласове · 16 отговори
ГЛАСУВАЙРЕЗУЛТАТИ

Повече за Halco може да намерите на официалния сайт за БГ тук.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *