Друга Стръв

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Сред риболовците има мнение, че ужилването на куката трябва да бъде скрито от стръвта. Всъщност това мнение изглежда се потвърждава от житейския опит – рибата току-що издърпа червея от куката, ужилването беше открито и няма какво повече да се чака за ухапване. Също така, изглежда, желязната логика присъства в твърдението, че рибата първо опитва стръвта и ако убоде, тя ще се отдалечи и ще погълне предлаганата храна на куката.

Междувременно известни майстори на риболов на плувка и спортни риболовци препоръчват обратното на всички любители на риболова с въдица. А именно, ужилването на куката трябва да е свободно. Тогава риболовът с плувка ще бъде наистина ефективен. Това твърдение се подкрепя от следната теория и доказателства.

Върхът на куката трябва да е свободен за всички условия на риболов с въдица. Но в същото време трябва да бъдат спазени някои изисквания за оборудването на плувката със стръв и за риболовната техника.

Кои са разновидностите на стръв: царевица, пуканки, тигрови ядки, изсушени пиявици и много други, които ще откриете в рибарски магазин ribata.eu.

За добрия улов са необходими добра стръв и добър подход.

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *