Най-опасната риба в света

Автор: | Публикувано в Без карегория No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Ето списъка на най-опасните риби в света. Готови ли сте да разберете какви са истинските заплахи във водата ? Най-страшният вид в океана, който трябва да избягвате да пресичате на риболов, или можете да хванете ловеца?

Някои от тези видове, дори малки, могат да бъдат дори по-заплашителни и смъртоносни от всяко друго животно . Вътре в непознатия океан можем да намерим риби, които са ясно разпознаваеми по страховит външен вид или ненаситно отношение.

Най-опасната риба в света: Компилация

Риба лъвче

Тялото на Lionfish е почти изцяло отровно . Неговите кафяви и бели ивици, дългите и поразителни гръдни перки, както и раздразнителното му поведение сякаш казват: Не пипайте!

Lionfish изхвърля отровата си през осемнадесетте си остри гръбни перки , като е високоефективен отбранителен инструмент. Тази риба улавя плячката си с камуфлажния си капацитет и много бързите си рефлекси. Ужилването на Lionfish е изключително болезнено за хората и може да причини гадене и дихателни проблеми, въпреки че не трябва да бъде фатално.

Spotfin lionfish WeFish
Lionfish е една от най-опасните в света.

Фугу

Известен още като пуфър, заради способността му да се подува с вода, когато е заплашен . Това е техният метод за защита срещу хищници, поради бавното и несръчно плуване.

Той съдържа отрова в различни части на тялото си: в кожата, черния дроб и вътрешностите. Тази риба има отровен капацитет да убие тридесет души. Той има тетродотоксин, вещество, 25 пъти по-отровно от цианида . Следователно този вид е включен сред най-опасните риби в света.

Pufferfish WeFish
Фугу е много желан в японската кухня.

Банди морски крайт, това не е риба, но …

Това не е риба, но случаят също заслужава да бъде споменат . Това е най-отровната змия на планетата. Въпреки че не е агресивен вид, той може да атакува, когато се чувства застрашен. Отровата му е десет пъти по-голяма от тази на кобрата . Може да се потопи за около половин час, без да се налага да излизате на повърхността, за да поемете кислород.

Те могат да бъдат намерени в Индийския океан и в Тихия океан. Ухапването му може да причини мускулна болка, сънливост, замъглено зрение и дори спиране на дишането.

Опасни океански видове
Въпреки че не е риба, трябва да включим най-отровната змия на планетата. Една от най-големите опасности за водата.

Stonefish, най-грозната от най-опасните риби в света?

Освен това е една от най-грозните риби в света , но не се подвеждайте по външния си вид. Тъй като името му изразява добре, този вид е перфектно замаскиран сред скалите и е един от най-опасните видове в морския свят.

Смята се за най-отровната риба в света. Отровата му е приблизително толкова мощна, колкото тази на кобрата и засяга нервната система на жертвите си. Той има 13 бодли, които показва, когато се чувства застрашен . Освен това ухапването му може да причини загуба на съзнание и дори спиране на сърцето.

Най-отровните риби
Stonefish могат да се маскират в дълбоките морета.

Бяла акула

Въпреки че не е отровна, това е най-опасната риба на планетата. Този тип акула има мощна челюст, изградена от стотици зъби, остри като остриета на ножове . Един от неговите признаци за идентичност е огромният му размер, той обикновено е с дължина между пет и шест метра (достигайки до осем). Диетата му се състои, освен от риба, и от бозайници като тюлен или морски лъв. Въпреки че обикновено не са агресивни с хората.

Най-опасната риба в света WeFish
Бялата акула е една от най-опасните риби в света, въпреки че обикновено не атакува хората.

Баракуда, най-бързата от най-опасните риби в света

Една от най-поразителните характеристики на този вид е, че те атакуват плячката си с удивителна скорост . Живее във всички тропически морета, особено в близост до островчета или коралови рифове.

Баракуда може да достигне голяма скорост на много къси разстояния. В изблик на мощната си опашка те могат да ускорят от 0 до 90 километра в час. Освен това трябва да подчертаем, че тази риба е известна като тигър на моретата, както поради размера си (голяма баракуда може да бъде с дължина 1,8 метра), така и заради видимата си агресивност спрямо хората.

Най-опасната риба на планетата Баракуда
Великата Баракуда е известна със своята агресивност и мощна атака.

Ураноскопиди

Този отровен вид живее в плитки води , заровен в пясъка, за да лови храна. Това е една от най-грозните риби в света и дори може да причини токови удари. Известен също като риба астролог. Те са между 18 и 30 сантиметра . Те имат две дълги отровни бодли, разположени на гръдните перки.

Най-грозната риба
Ураноскопидите могат да осигурят токови удари.

Пираня

Пираната е месоядна сладководна риба, която живее главно в реки в Южна Америка. Те са с дължина между 15 и 25 сантиметра, въпреки че са открити екземпляри, които надвишават 40 сантиметра. Традиционно са известни със своите остри зъби , както и с ненаситен апетит към месо. Въпреки че сме виждали много сцени на пирани в киното, трябва да се спомене, че те обикновено не нападат хора , но са много агресивни. Във времена, когато няма много плячка за пирани, те могат да атакуват хора, тъй като това увеличава тяхната агресивност.

Най-опасните риби в света
Когато е гладна, пирана може да причини осакатяване на ръцете и краката.

Longnose Gar

Това е много стар вид. Смята се, че е запазил примитивния си вид и форма още от времето на динозаврите . Тези животни могат да дишат в лошо оксидирани зони. Те могат да измерват дължина до три метра и да тежат повече от сто и петдесет килограма . Това е агресивен хищник, който се храни с риби и ракообразни, които улавя с дългите си челюсти, оборудвани с много остри зъби.

Longnose Gar WeFish
Смята се, че този вид е запазил морфологията си още от времето на динозаврите.

Тигър, най-опасната риба в Африка

Затваряме списъка с тигровата риба Голиат, вероятно най-ужасяващата грандиозна сладководна риба в света. Това е най-опасната риба в Африка . Той може да измерва дължина над 1,8 метра и тегло над 70 килограма. Неговата здрава и мощна физиономия показва огромната му сила като хищник. Неговата огромна уста с големи зъби, остри като ножове, може да унищожи плячката си . За всичко това на тази риба се приписват многобройни осакатявания и смъртоносни нападения над хората.

TigerFish
Тигровата риба Голиат е най-опасната риба в Африка.

Най-опасната риба в света:

Статията е публикувана за първи път на български от ribari.eu

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *