яз. Копринка и яз. Мандра с нов собственик

Автор: | Публикувано в Важни новини 8 Comments

Откраднаха ни още два язовира

Яз. Копринка и яз. Мандра са отдадени на сдружение с нестопанска цел. Сдружението „Централна Рибно-Опазваща Организация“ взима за срок от 5 години двата язовира, считано от датата на същата заповед.

ИАРА и МЗХГ обявиха със заповеди, че язовир Копринка и язовир Мандра (Бургас) си имат нов законен арендатор за срок от 5 години. На „Централна Рибно-Опазваща Организация“ всички ние ще трябва да плащаме такси, за да ловим риба в тях! След като източиха язовирите, виждаме и вече явен процес на приватизация на големите държавни язовири. Те май са и последните нераздадени парчета от баницата в България. Процедурата по взимане на язовирите беше задействана, тихо мълком в разгара на първата вълна от корона вируса у нас. За това как по време на епидемия се готвят да раздават язовири първи сигнализираха от ribata.eu, статията може да видите тук.

яз. Мандра – отдаден под аренда

Експресна работа на ИАРА и МЗХГ

Тъкмо си мислим, че държавните институции нищо не правят и за нищо не стават и … Изненада, за по малко от 7 месеца от стартиране на процедурата, новият собственик на язовирите вече е факт. Поздравления за ИАРА и МЗХГ за бързата работа, явно когато решат работят. Дори и в кризстна ситуация. Но ще е хубаво, следващия път, да защитават интересите на гражданите и в частност риболовците в България, а не да обслужват частни интереси.

Одобрявате ли отдаването на големи язовири под аренда?
893 гласове · 893 отговори
ГЛАСУВАЙРЕЗУЛТАТИ
×

Каква е работа на ИАРА?

Защо от ИАРА се опитват да прехвърлят работата си на трети лица. Не е ли това признание от тяхна страна, че не могат да си вършат работата, за която взимат заплати всеки месец? Въпросът е по скоро ритуричен – не е тайна за никой, че не си вършат работа.

Обръщение към всички риболовци, организации и сдружения:

В 13 дневен срок (считано от 12.10.20г.) всеки един от вас може да обжалва издадените заповеди на Министъра на земеделието и храните и на Изпълнителния Директор на ИАРА. Със заповедите за арендоването на рибния ресурс в язовирите Копринка и Мандра може да се запознаете тук и тук. Исканията за тяхното отменяне трябва да е мотивирано пред МЗХГ! Риболовците в Бургас и Стара Загора може да започнат подписка срещу „доброволческото“ сдружение у нас, което лъже най-нагло и хората му вярват, защото виждат постянна пропаганда във Фейсбук страници и групи. Публикуват с проверки на сдружение, които реално са задължение на инспекторите на ИАРА, на които това им е работата. От ИАРА трябва да гонят месарите, да хващат бракониери и да следят за контрола по водоемите!

ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ

Малко са истинските доброволчески сдружения, които работят наистина безплатно в полза на обществения интерес на 230 000 риболовци! Никой няма да пази язовирите за без пари. Това стана ясно още преди 3 години на среща с ИАРА, когато се събраха „доброволците“, за да си разпределят баницата! Никой не ни вярваше, че това е възможно. Но вече е факт – язовир Сопот, Копринка и Мандра са владение на едно и също „доброволно“ сдружение. Предстоят да ни вземат Жребчево, Ястребино, Пчелина, Александър Стамболийски, Розов Кладенец, Ковачево и още над 40 големи язовира.

яз. Копринка – източен и отдаден под аренда

Заедно да им покажем

Нека всички покажем, че сме против каквито и да е било мафиотски похвати и своеволия. Да заявим ясно, че искаме риболов, без допълнителни такси и ограничения за практикуването. Ние от ribari.eu заявяваме, че си искаме свободата да практикуваме любителски риболов на големите язовири в България.

Какво следва

Ако сега неуспеем да си върнем двата язовира? Типично по български, останалите 49 комплексни и значими язовири, намиращи се на територията на република България ще бъдат окупирани от мутри, връзкарски сдружения и поставени арендатори, които ще ни карат да им плащаме допълнителни такси и да ловиме по тяхните правила. Правила несъотвестсващи на никакви закони и проверявани от безхаберни институции! Ще изгоним бракониерите, но ще дойдат по-лоши времена, ще дойдат новите арендатори.

НЕ БЪДЕТЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ ДНЕС, ЗАЩОТО СВОБОДЕН РИБОЛОВ УТРЕ НЯМА ДА ИМА!

Comments
  1. Posted by georgi
  2. Posted by Димитрина Михалева
  3. Posted by Петър
  4. Posted by Стефан
  5. Posted by Пламен
  6. Posted by Владислав
  7. Posted by Димитрина Михалева
  8. Posted by Димитрина Михалева

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.