5 факта, как риболовът запазва сладководните видове риби

Автор: | Публикувано в Сладководен риболов No comments

Вие играете важна роля в защитата на сладководни видове риби всеки път, когато отидете на риболов. Тези риби са част от различни видове сладководни екосистеми,   местообитания, които са необходими за хвърляне на хайвера, размножаването, храненето и растежа. Опазването на тези екосистеми е изключително важно, защото рибите не биха могли да оцелеят без тях.

Вижте пет специфични начина, по които риболовът помага за запазването на сладководните риби.

билети за риболов

  1. Приходите от билети за сладководен риболов са насочени към усилия за опазване на водите. Всеки път, когато закупите или подновите билетът си за риболов, средствата, генерирани от продажбата, се инвестират в дарение за подпомагане на дългосрочното опазване на риболова и нашите водни ресурси.
  2. Акцизите върху риболовните принадлежности и съоръжения допринасят за подпомагане на фондове за риболовни спортове.
  3. Таксите за регистрация на лодки помагат да се финансират подобрения на водните ресурси и инициативи за чиста вода. Много риболовци се наслаждават на сладководен риболов от лодка. Когато регистрирате лодката си, средствата, генерирани от таксите за регистрация на лодки, спомагат за изпълнението на проекти за чиста вода, които са в полза на нашите сладководни екосиствми и подобряват цялостното риболовно изживяване.
  4. Когато отидете на риболов, вие ще научите много неща относно риболовните правила и защо е важно да практикувате етичен риболов с цел опазване. Научаването на правилата и етиката в риболова играе голяма роля за поддържането на здравословни местообитания, можете да помогнете, като споделите тази информация с новодошлите в спорта.
  5. Спомените и преживяванията ви за риболов ще ви насърчат да помогнете да защитите това, което обичате. Колкото повече време отделяте за замятане с въдицата, толкова повече ще разберете необходимостта от защита на нашите сладководни екосистеми и риби. Един от ключовите факти за сладководните местообитания, който трябва да се вземе предвид, е, че сладководните екосистеми на нашата планета представляват по-малко от 0,01% от общата повърхност на планетата, но поддържат над 100 000 растителни и животински видове. Това е чудесна причина да се включите в подпомагането на опазването на любимите ви сладководни местообитания, като участвате в почистването на водоемите и в събирането боклука след всеки риболов.
събирането боклука след риболов

почистването на водоемите и в събирането боклука след всеки риболов.

Когато по-добре разбирате за това как риболовът помага да се запазят сладководните риби, купете или подновете билета си за риболов и отивайте за риба.

Статията е публикувана на българси първо на сайта ribari.eu

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.