Стойки за въдици

Автор: | Публикувано в Риболовни принадлежности No comments

Стойка за въдица за лодка е задължително устройство за всеки, който излиза в морето или в реката за спинингов риболов. Има няколко начина за инсталиране на въртящ се прът в лодка:

Вариант първи – използването на прост механизъм, според принципа на действие и дизайн, напомнящ на скоба. Покупката на стойки за въдици от рибарски магазин от този тип е подходяща за пластмасови или алуминиеви лодки и моторни лодки. В случай на PVC лодка, продуктът е прикрепен към пейка или транец. Основното предимство на скобите е лекотата на използване.

В случай на лодка, изработена от поливинилхлорид, по време на употреба често възникват неудобства, тъй като конструкцията на държача „отнема“ полезната площ на плаващия кораб.

Вариант втори – закрепване на стойки за въдици. Такива стойки за въдици могат лесно да се монтират отстрани на алуминиеви и пластмасови лодки, собствениците на PVC лодки също няма да бъдат оставени настрана, за тях са разработени модели със специални адаптери с възможност за закрепване към балона на лодката с помощта на лепило. Стойка със скоба тип скоба, идеална за почти всяка надуваема лодка с транец.

Като допълнение към видовете конструкции, изброени по-горе, си струва да се обърне внимание на материала, както и на изработката на външните и вътрешните елементи. Добре проектиран дизайн позволява въртящият се прът да се върти около оста си, както и да променя ъгъла на наклон. Предпоставка и признак за качество е твърдата фиксация във всяка от избраните позиции.

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.