Rapala

Автор: | Публикувано в Риболовни брандове и производители No comments
Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Rapala е финландска компания, чието пълно име е Rapala VMC Corporation.

Компанията е световен лидер в производството на риболовни примамки, принадлежности и други продукти за риболов. Компанията е основана през 1936 г. от финландеца Лаури Рапала. Rapala е носител на авторските права на няколко известни марки като VMC (куки), Sufix (риболовни линии), Marttiini (ножове), Storm, Blue Fox, Williamson, Luhr Jensen.

Възможно ли е бедният финландски рибар Лаури Рапала, принуден от липсата на средства да направи първите си воблери от скрап, да е могъл да си представи, че един ден името му ще стане известно по цялата планета?

Но както човек не може да скрие шило в чувал, така и в малка Финландия рибарите много бързо забелязаха привличането на примамките, направени от ръцете на Лаури Рапала. Успехът е насърчен от Олимпиадата през 1952 г. в град Хелзинки. Чуждестранни гости закупиха воблери RAPALA като сувенири. По този начин стръвта на Lauri Rapal започва да набира популярност в чужбина.

И след рекламата на воблери в американското списание Life, което продаде три милиона копия в САЩ, RAPALA придоби невероятна популярност в Съединените американски щати. Днес RAPALA е една от най-известните и популярни марки за риболов в света.

Гмурни се

Присъедини се към българските рибари и започни своето риболовно пътуване днес.

Обещаваме, че никога няма да изпращаме спам!

Не бъди безразличен, сподели статията с другите рибари!

Добавете вашия коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *